[ 07.11.2007 ] Ποιοί Είμαστε

Πληροφορίες για τους σκοπούς και τη δράση της ιστοσελίδας


Την ιστοσελίδα έχει αναλάβει μια ομάδα που ενδιαφέρεται για την σωστή κατανόηση του Ισλάμ και της ιστορίας του. Τα μέλη της ομάδας είναι εθελοντές, οι οποίοι αξιοποιούν τον ελάχιστο χρόνο που διαθέτουν για τον εμπλουτισμό της ιστοσελίδας.
 
Η ομάδα περιλαμβάνει απόφοιτους ισλαμικών σπουδών  καθηγητές, ερευνητές, φιλολόγους, ιστορικούς, δημοσιογράφους, μεταφραστές κι άλλους επιστήμονες και ειδικούς.
 
Επειδή οι γνώσεις πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο -το Ισλάμ- είναι αρκετά συγκεχυμένες, οι ερευνητές της ομάδας ανέλαβαν ως έργο να θεμελιώσουν μια απλή και σαφή εικόνα για το Ισλάμ βάσει των εγκεκριμένων πηγών.
 
Στην ιστοσελίδα θα αναφέρονται απλές αλλά ακριβείς πληροφορίες, χωρίς τις ασάφειες και τις άστοχες θεωρίες που επικρατούν σχετικά με το θέμα.

Ο σκοπός μας είναι να σας παρουσιάσουμε την ιστορία και τη νομοθεσία της ισλαμικής θρησκείας όσο πιο απλά γίνεται.
 
Η ομάδα πιστεύει ότι το Ισλάμ δεν φέρει καμιά ευθύνη για τις διάφορες θεωρίες που ορισμένοι στοχαστές (μουσουλμάνοι και μη) έχουν αναπτύξει για την ισλαμική θρησκεία  χωρίς να διαθέτουν την κατάλληλη εξειδίκευση και την απαραίτητη ακαδημαϊκή εκπαίδευση.
 
Επίσης, η ομάδα πιστεύει ότι όπως κι οι άλλοι κλάδοι της επιστήμης, έτσι κι οι ισλαμικές σπουδές, είναι ένας επιστημονικός κλάδος με τον οποίο θα πρέπει να ασχολούνται αποκλειστικά όσοι είναι γνώστες του αντικειμένου και δεν επιτρέπεται το Ισλάμ να είναι ξέφραγο αμπέλι για κάθε ερευνητή άνευ εξειδίκευσης.  
  
Παράλληλα όμως η ομάδα θεωρεί ότι είναι καθήκον όλων μας να έρθουμε πιο κοντά ο ένας στον άλλον και να κάνουμε τις συνθήκες διαβίωσης καλύτερες και πιο ανθρώπινες.
 
Τα μέλη της ομάδας είναι διατεθειμένα να συμμετάσχουν σε κάθε διάλογο, όταν αυτός κρίνεται γόνιμος κι ουσιαστικός, σχετικά με τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την προσέγγιση και την κατανόηση μεταξύ των ανθρώπων.
 
Το δικαίωμα του καθενός να είναι διαφορετικός και ανεξάρτητος, εμπλουτίζει και ενδυναμώνει την κοινωνία, επιβάλλει όμως παράλληλα την ανάγκη μιας καλύτερης γνώσης των ιδιαιτεροτήτων του καθενός.
 
Καλοπροαίρετα, απλώνουμε τα χέρια μας προς κάθε ενδιαφερόμενο για διάλογο, βοήθεια και κριτική, αρκεί να έχει σκοπό να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο και μια κοινωνία περισσότερο ενωμένη.

 

Συγγραφέας: islam.gr
Πηγή: www.islam.gr


 
Opinion  


Bravo !!

Bravo sas !!! Den pistevo oti iparxi tetio site grammeno apo ellines apeftinomeno se ellines !!
Stavros


Finaly

Epitelous brhka auto pou zhtousa.xarh se esas
Maria Kokkou


selamun aleykum

wery nice web.:)
sakir


Have you read the article above?  
Submit your opinion!   
 
 
   
Φόρμα επικοινωνίας
Επικοινωνία με email
 
   
   
Ώρες προσευχής στην Ελλάδα
Χώροι λατρείας
   
site created & hosted by