[ 18.01.2014 ] Η παρενόχληση λόγω θρησκείας αυξάνει παγκοσμίως

Οι κυβερνητικοί περιορισμοί περιλαμβάνουν προσπάθειες να απαγορεύσουν προσηλυτισμούς, να περιορίσουν το κήρυγμα ή να φερθούν προνομιακά σε κάποιες θρησκευτικές ομάδες έναντι άλλων

Η παρενόχληση λόγω θρησκείας αυξάνει παγκοσμίως

 
Μια νέα διεθνής έρευνα διαπίστωσε ότι η κυβερνητική και κοινωνική παρενόχληση των Μουσουλμάνων έχει αυξηθεί τα τελευταία έξι χρόνια σε όλον τον κόσμο αποκαλύπτοντας ότι τα 3/4 του παγκόσμιου πληθυσμού όλων των θρησκειών έχουν βιώσει υψηλό επίπεδο κοινωνικών εχθροτήτων λόγω θρησκείας .
 «Η αναφορά του κέντρου ερευνών Pew αποτελεί μια τρομακτική υπενθύμιση ότι η θρησκευτική ελευθερία χάνει έδαφος σε μεγάλο μέρος του κόσμου» ανέφερε στην Υπηρεσία θρησκευτικών νέων την Τρίτη,14 Ιανουαρίου, ο Charles C. Haynes, διευθυντής του σχεδίου εκπαίδευσης στη θρησκευτική ελευθερία, στο Newseum στην Ουάσινγκτον.
Η αύξηση των κοινωνικών εχθροτήτων ενάντια στη θρησκεία το 2012 είναι προάγγελος για πολλά χειρότερα που πρόκειται να έρθουν .
Εξετάζοντας την περίοδο μεταξύ 2007-2012, η αναφορά δίνει στην κυβέρνηση ένα  αποτέλεσμα /σκορ που βασίζεται σε είκοσι ερωτήσεις σχετικά με τους κυβερνητικούς νόμους, τις τακτικές και τις δράσεις που περιορίζουν τα θρησκευτικά πιστεύω και πρακτικές .
Περιλαμβάνουν προσπάθειες από διάφορες κυβερνήσεις να εξοστρακίσουν συγκεκριμένες θρησκευτικές πίστεις, να απαγορεύσουν συζητήσεις, να περιορίσουν το κήρυγμα ή να ασκήσουν προνομιακό χειρισμό σε μια ή περισσότερες θρησκευτικές ομάδες .
H αναφορά του ερευνητικού κέντρου Pew έδωσε δυο δείκτες, βασισμένους σε στατιστικά στοιχεία των ετών 2007-2012.
Ο πρώτος είναι ο δείκτης κυβερνητικών περιορισμών, ο οποίος μετράει τους κυβερνητικούς νόμους,τις τακτικές και τις δράσεις που περιορίζουν τα θρησκευτικά πιστεύω και τις θρησκευτικές πρακτικές .
Ο δεύτερος είναι ο δείκτης κοινωνικών εχθροτήτων ο οποίος μετράει πράξεις θρησκευτικής εχθρότητας, από μεμονωμένα άτομα, οργανισμούς ή ομάδες στην κοινωνία .
Οι κυβερνητικοί περιορισμοί περιλαμβάνουν προσπάθειες να απαγορεύσουν προσηλυτισμούς, να περιορίσουν το κήρυγμα ή να φερθούν προνομιακά σε κάποιες θρησκευτικές ομάδες έναντι άλλων .
Οι κοινωνικές εχθρότητες περιλαμβάνουν ένοπλες συγκρούσεις, τρομοκρατία, φανατική βία, παρενόχληση, εκφοβισμό ή κακοποίηση υποκινούμενη από θρησκευτικούς παράγοντες .
«Ένα από τα κοινά πράγματα που βλέπουμε σε αυτήν την ομάδα χωρών είναι η φανατική σύγκρουση» είπε ο Brian.J.Grim, ανώτερος ερευνητής στην έρευνα του κέντρου Pew. «Στο Πακιστάν αν και μειονοτικές θρησκευτικές ομάδες αντιμετωπίζουν εχθρότητα, υπάρχει επίσης ενδομουσουλμανική διαμάχη μεταξύ Σούνι, Σία και Αχμάντι μουσουλμάνων.
Τα σημαντικότερα επίπεδα κοινωνικών εχθροτήτων κατά της θρησκείας εντοπίστηκαν σε Πακιστάν, Αφγανιστάν, Ινδία, Σομαλία, Ισραήλ και Ιράκ σύμφωνα με την αναφορά.
Η Αίγυπτος, το Ιράν, η Σαουδική Αραβία, η Κίνα, η Ινδονησία, το Αφγανιστάν, οι Μαλδίβες και η Συρία υπέβαλαν τους αυστηρότερους κυβερνητικούς περιορισμούς .

Έντονη αύξηση

Δημοσιευμένη την Τρίτη, η αναφορά έδειξε ότι το 74% του παγκόσμιου πληθυσμού βίωσε υψηλά επίπεδα κοινωνικών εχθροτήτων προς τη θρησκεία έναντι 52% το 2011.
Η έντονη αύξηση οφείλεται στις εχθρότητες στην Κίνα  η οποία για πρώτη φορά στην εξάχρονη ιστορία της έρευνας σημείωσε υψηλό επίπεδο θρησκευτικής διαμάχης .Τα αναφερόμενα περιστατικά ήταν κυρίως εναντίον Ουιγκούρ μουσουλμάνων στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου.
Για παράδειγμα, ένας Κινέζος Χαν πλησίασε ένα κορίτσι, μουσουλμάνα Ουιγκούρ, στην επαρχία Χενάν και σήκωσε το βέλος της τον Νοέμβριο του 2012.Ως απάντηση, ξέσπασαν βίαιες διαμαρτυρίες καθώς εκατοντάδες Ουιγκουρ διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στο γεγονός .
Στη Μολδαβία, δυο άντρες επιτέθηκαν σε μια μουσουλμάνα γυναίκα στην πρωτεύουσα Τσισινάου αποκαλώντας την «τρομοκράτισσα» σχίζοντας το κεφαλομάντηλό της.
Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, που αποτελούν πάνω από το μισό παγκόσμιο πληθυσμό,έχουν στιγματιστεί στον μεγαλύτερο αριθμό χωρών. Σύμφωνα με την αναφορά οι μουσουλμάνοι και οι εβραίοι έχουν υποφέρει το μεγαλύτερο επίπεδο εχθρότητας σε έξι χρόνια .
 Τέλος, χριστιανοί παρενοχλήθηκαν σε 110 χώρες ,μουσουλμάνοι σε 109 και εβραίοι σε 71.


http://www.onislam.net/english/news/global/468141-religious-harassment-increases-globally.html

 

 

 

 

 Πηγή: www.islam.gr


 
Opinion  


Have you read the article above?  
Submit your opinion!   
 
 
   
Φόρμα επικοινωνίας
Επικοινωνία με email
 
   
   
Ώρες προσευχής στην Ελλάδα
Χώροι λατρείας
   
site created & hosted by