Thursday, March 28, 2024
Αρθρα - Απόψεις

Αυτοί Που Εμπορεύονται Το Ισλάμ

Πολλοί αυτοαποκαλούμενοι ειδήμονες του Ισλάμ, εκμεταλλευόμενοι την άγνοια των συνανθρώπων τους, προκαλούν ζημιές στην οικογενειακή και προσωπική τους ζωή.

Αυτοί που εμπορεύονται το Ισλάμ

Εδάφια από το Κοράνι, παράξενες γραφές, παράξενα σχέδια, ένα μέντιουμ που πιθανόν κατάγεται από την Ανατολή, ή την έχει επισκεφτεί: «ο Σοφός που σας ενημερώνει για το μέλλον σας, τη σταδιοδρομία σας, βασισμένος στις ανώτερες του γνώσεις και σπουδές».

Τα όσα προηγήθηκαν είναι το συνηθισμένο σενάριο περιπλάνησης και εξαπάτησης του κοινού, στο οποίο καταφεύγουν μερικοί εκμεταλλευτές προκειμένου να πλουτίσουν εις βάρος του Ισλάμ, προκαλώντας έτσι, διπλή ζημιά: την οικονομική εκμετάλλευση απλών ανθρώπων, και την ηθική ζημιά στο Ισλάμ, που εμφανίζεται σα θρησκεία εκμετάλλευσης και παραμυθιών.

Βέβαια ο ψεύτικος «Σοφός» βοηθάει να ξανα βρείτε όσα αντικείμενα έχετε χάσει, ή να ξανα αποκτήσετε τον συντροφό σας, ακόμα βοηθάει το παιδί σας να περάσει τις εξετάσεις, ή να διοριστεί σε μια καλή θέση στο δημόσιο, και αν έχει πιο προχωρημένες γνώσεις μπορεί να βοηθήσει την γυναίκα σας να μείνει έγκυος ή να φέρει ένα αγόρι, ή κορίτσι, κατά τη πρότιμηση σας.

Οι εμπειρίες, παρόλο που δεν δημοσιεύονται πολύ, είναι τραγικές, και οι συνέπειες αρκετά οδυνηρές, αρκετοί ανυποψίαστοι δίνουν μεγάλα ποσά για το τίποτα, οικογένειες καταστρέφονται, σπίτια κλείνουν, από ασυνείδητους και άκαρδους, που δεν διστάζουν να πράττουν οτιδήποτε προκειμένου να οικονομήσουν.

Η εκμετάλλευση δεν σταματάει εκεί, μέχρι και πλανόδιοι πουλητές πουλάνε διάφορα έγγραφα και χαρτιά, με παράξενες γραφές, υποστηρίζοντας ότι είναι ισλαμική συνταγή, και ότι έχουν θετική επιρροή στη πορεία της ζωής μας.

Το Ισλάμ, από την αρχή του, διαβεβαίωσε όλους ότι το αόρατο είναι απαράβατη αποκλειστικότητα του Αλλάχ. Κανένας δεν έχει ιδέα για το τι πρόκειται να συμβεί μελλοντικά, ούτε να το αλλάξει. Ούτε ο Προφήτης Μουχάμμαντ υποστήριξε ότι ξέρει κάτι αόρατο, το Κοράνι το δηλώνει ξεκάθαρα:

Πες “Ω Μουχάμμαντ” δεν εξουσιάζω για τον εαυτό μου ούτε καλό ούτε κακό παρά μόνο αν το κρίνει ο Αλλάχ.  και αν γνώριζα το αόρατο(το μέλλον) θα είχα πολλαπλασιάζει τα αγαθά μου, και κανένα κακό δεν θα με άγγιζε, δεν είμαι παρά ένας προειδοποιητής και αγγελιοφόρος για ένα λαό που πιστεύει(στον Αλλάχ).(το Κοράνι, σούρα 7, εδάφιο 188).

Και προσθέτει ότι ο Προφήτης δεν κατέχει καμιά εξουσία πάνω στους ανθρώπους, και ό,τι ισχύει στους συνανθρώπους του, ισχύει και σε αυτόν:

Πες «Ω Μουχάμμαντ»: δεν με φυλάει κανένας απο τον Αλλάχ, και ούτε πρόκειται να βρω καταφύφιο από αυτόν.(το Κοράνι, σούρα 72, εδάδιο22).

Το Ισλάμ δεν αναγνωρίζει καμιά μαγιά, ούτε δίνει δικαίωμα σε κανέναν να εκμεταλλεύεται τους συναθρώπους του.

Έτσι, το Ισλάμ καταδικάει όσους υποστηρίζουν ότι αποκαλύπτουν το αόρατο χρισημοποιώντας τα ζώδια(τα αστέρια), ή ένα φλετζάνι, ή κάποια βιβλία.

Ο Προφήτης Μουχάμμαντ «ειρήνη πάνω του», προειδοποίησε για την επικινδινότητα και τη σοβαρότητα του ζητήματος αυτού, μέχρι που το θεώρησε ένα μεγάλο θρησκευτικό παράπτωμα:
« όποιος επισκεφτεί έναν μάγο, και τον ρωτήσει για ένα πράγμα, η προσευχή του απορρίπτεται για 40 μέρες».

Όσο καλοί κι αν μας φαίνονται αυτοί, δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μας εκμεταλλεύονται, ούτε οικονομικά, ούτε συναισθηματικά, ούτε να τους δώσουμε την ευκαιρία να επεμβαίνουν στη προσωπική μας ζωή.

Το Ισλάμ ζητάει από τους πιστούς του να αγωνίζονται σκληρά στη ζωή τους, προκειμένου να κάνουν τη γή πιο ανθρώπινη και πιο ασφαλή, και να μην δίνουν καμία σημασία στις ιδέες και στις μεθοδεύσεις που μπορεί να τους κατασρέψει τη ζωή.

Μετά από όσα αναφέραμε, θα κάνουμε στους αναγνώστες τη εξής ερώτηση:

Θα πέσετε ποτέ σας θύμα τέτοιων εκμεταλλευτών, ή θα λάβετε υπόψη τα όσα αναφέραμε;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *