Thursday, March 28, 2024
Η Ζωή τουΟ Προφήτης Μουχάμμαντ

Βιογραφία Του Προφήτη Μουχάμμαντ 13

Η Τρίτη φάση και το Κάλεσμα στο Ισλάμ Πέρα από τη Μέκκα

Δέκα χρόνια μετά που έλαβε το μήνυμα από τον Κύριό Του, ο Προφήτης ξεκίνησε την προσπάθεια μετάδοσης του Ισλάμ εκτός της Μέκκα, με αρχή την Ατ-Ταιφ, 60 χιλιόμετρα από τη Μέκκα.

Ωστόσο, η ατμόσφαιρα που τον περίμενε ήταν ιδιαίτερα εχθρική. Τον αντιμετώπισαν σαν ανεπιθύμητο επισκέπτη, ρίχνοντάς του πέτρες και αναγκάζοντας τον να φύγει.
Ενώ ήταν απογοητευμένος από 
αυτή την αντιμετώπιση ο Αλλάχ έστειλε τον Γαβριήλ και τον  άγγελο των βουνών σε αυτόν. Του είπε λοιπόν ο Γαβριήλ πως ο Αλλάχ άκουσε τα λόγια των ανθρώπων του και έστειλε τον άγγελο των βουνών να τον βοηθήσει. Του ζήτησε την άδεια να θάψει τη Μέκκα μεταξύ των δύο βουνών που βρίσκονταν στα πλευρά της.

 Ο Προφήτης απάντησε: Θα προτιμούσα κάποιον από αυτούς, που θα λατρεύει τον Αλλάχ, τον Παντοδύναμο χωρίς συνεργάτες.

 Και αυτή η απάντηση είναι ενδεικτική του χαρακτήρα του Προφήτη.

 
Ο Προφήτης στράφηκε με νέα αποφασιστικότητα προς τη Μέκκα για να συνεχίσει το έργο της αποκάλυψης του Ισλάμ και της μετάδοσης του Μηνύματός του με ενθουσιασμό και απαράμιλλο ζήλο.

Όταν έφτασε κοντά στη Μέκκα, αποσύρθηκε στην σπηλιά Χίρα. Από εκεί έστειλε έναν άνθρωπο από την φυλή Χουζάα στον Αλ Αχνάς Μπιν Σουράικ ζητώντας προστασία. Αυτός απάντησε πως ήταν σύμμαχος των Κουραϊς. Έστειλε τον αγγελιοφόρο στον Σουχαίλ Μπιν Αμρ. Αλλά το αποτέλεσμα ήταν ίδιο.

Ο Αλ Μουτα,αμ Μπιν Αντι, ωστόσο, προσφέρθηκε να δώσει καταφύγιο στον Προφήτη.

Έτσι ο Προφήτη αφού προσευχήθηκε δύο Ρακάα έφυγε για το σπίτι του φρουρούμενος από τους ανθρώπους του Μουτα,αμ Μπιν Αντι.

Ο Προφήτης ποτέ δεν ξέχασε τη χάρη του Μουτα,αμ.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *