Thursday, April 18, 2024
Η Ζωή τουΟ Προφήτης Μουχάμμαντ

Βιογραφία Του Προφήτη Μουχάμμαντ 5

Ποια μέσα δίωξης χρησιμοποιήθηκαν ενάντι στο Ισλάμ και τον Προφήτη Μουχάμμαντ

Κατηγορίες και δυσφήμηση
Οι Κουραϊσίτες μετά από πολλές ανεπιτυχείς προσπάθειες να βρουν ελαττωματικά σημεία στην Προφητεία του Μουχάμμαντ, άρχισαν να  του καταλογίζουν διάφορες αβάσιμες κατηγορίες, που και οι ίδιοι γνώριζαν ότι δεν ευσταθούσαν.
Υποστήριξαν πως είναι τρελός, ενώ πριν λίγο χρόνο, του ανάθεταν την επίλυση των σοβαρών τους προβλημάτων.
Υποστήριξαν πως είναι ποιητής, παρόλο που ήξεραν πως ήταν αναλφάβητος και μέχρι τα σαράντα του δεν ήξερε ούτε ποίηση ούτε άλλο είδος λογοτεχνίας.
Κι σε αυτό το σημείο βρέθηκαν και σε άλλο αδιέξοδο, αφού οι περισσότεροι τους ήταν ποιητές και επομένως ήξεραν πολύ καλά την ποίηση. Ωστόσο δε μπόρεσαν να συντάξουν παρόμοια κείμενα, ούτε κι τόλμησαν να το προσπαθήσουν.
Τον κατηγόρησαν ότι είναι μοναχός, και τα λόγια του είναι παρόμοια με τα λόγια τους, ενώ κι οι ίδιοι όταν τα άκουσαν βρέθηκαν υπό την επιρροή τους, και δέχονταν πως αποκλείεται να είναι ανθρώπινα λόγια.
Τον κατηγόρησαν ότι μάθαινε το Κοράνιο από κάποιον ξένο μη ’ραβα, που δεν ήξερε καν καλά αραβικά, κι αυτό ήταν τελείως κουτό, αφού οι ίδιοι που ήταν εύγλωτοι (στην αραβική γλώσσα), δεν μπορούσαν να μιμηθούν τους στίχους του Κορανιού, οπότε το να το καταφέρει αυτό ένας μη ’ραβας ήταν αδύνατο.
Οι Κουραϊσίτες με την απόγνωση που έπαθαν, άρχισαν να επικαλούνται διάφορες παράξενες κατηγορίες, π.χ. αρνήθηκαν το να παραδοθεί το Κοράνιο ανάλογα με τις διάφορες περιστάσεις και τμηματικά και ζήτησαν να γίνει αυτό εφ άπαξ. Το ίδιο το Κοράνιο τους απάντησε ότι είναι έτσι καλύτερα για την ευκολότερη κατανόηση και εκμάθηση.
Το Κοράνιο προκάλεσε τους Κουραϊσίτες και όλους τους ’ραβες να μιμηθούν τα λόγια του, και προκάλεσε όλα τα όντα να το κάνουν και να συνεργαστούν για το σκοπό αυτό.
Δοκιμασίες και βασανισμοί

Οι Κουραϊσίτες αφού εξαντλήσαν όσα επιχειρήματα είχαν, άρχισαν να ασκούν αφόρητα βάσανα εις βάρους του Προφήτη και των πιστών κι αυτό ποτέ δεν υπήρξε ξένο ζήτημα για τους πιστούς σε όλες τις εποχές, αφού έχουν βασανιστεί σχεδόν όλοι οι πιστοί και έχουν δοκιμαστεί όλοι οι Προφήτες.
Οι δοκιμασίες παρόλο που είναι ανεπιθύμητες, έχουν πάντα κάποια οφέλη, μερικά τους είναι τα εξής:
– εμφανίζουν ξεκάθαρα ποιος είναι ο σωστός πιστός, γιατί αν κανείς αποζητούσε όφελος μόνο από τη θρησκεία δε θα άντεχε τα βάσανα για αυτήν και θα τα παρατούσε όλα. Για αυτόν το λόγο στην περίοδο της Μέκκας δεν υπήρχαν υποκριτές και διεκδικητές οφελών, αφού δεν είχαν τίποτα οικονομικό ούτε ηθικό να κερδίσουν. Αυτοί θα εμφανιστούν αργότερα στη Μαντίνα αφού οι Μουσουλμάνοι αποκτήσουν την πρώτη τους κοινωνία και το πρώτο τους κράτος.
– Εκπαιδεύει τους πιστούς να είναι άξιοι υπευθυνότητας για τις θέσεις  που θα κατέχουν αργότερα, αφού στις μεγάλες κρίσεις χρειάζονται άνθρωποι με μεγάλη αντοχή και τόλμη.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *