Wednesday, April 24, 2024
Αρθρα - Απόψεις

Η Ε.Ε συλλέγει πολύ λίγα δεδομένα σχετικά με αντιμουσουλμανικές επιθέσεις

Σύμφωνα με τον F.Mughal ,οι υποστηρικτές της δεξιάς δεν διαδίδουν πια αντιεβραϊκά μηνύματα μίσους αλλά περισσότερο αντιμουσουλμανικά

 

Η Βρετανική οργάνωση “Tell Mama”( Measuring anti-Muslim Attacks  ) συλλέγει στατιστικά στοιχεία σχετικά με περιστατικά βίας και εχθρότητας κατά Μουσουλμάνων. Κάποιοι ειδικοί τώρα κατηγορούν χώρες της Ε.Ε. πως δεν διαχειρίζονται μια παρόμοια μεγάλης κλίμακας βάση δεδομένων .

 

 

Από τον Ιανουάριο του 2012, η οργάνωση Tell Mama, προσφέρει αρωγή στα θύματα μέσω τηλεφωνικής γραμμής βοήθειας. Σύμφωνα με τον διευθυντή της οργάνωσης, Fiyaz Mughal,καταγράφηκαν περίπου 1.200 επιθέσεις σε Αγγλία και Ουαλία σε χρονικό διάστημα δεκαοκτώ μηνών. Επισημάνθηκε πως ο δείκτης τέτοιων επιθέσεων τείνει να σημειώνει ραγδαία άνοδο μετά από μια σημαντική σύγκρουση, εθνική ή διεθνή, μεταξύ Μουσουλμάνων και μη Μουσουλμάνων.

 

Σύμφωνα με τον F.Μughal, στον συντριπτικό τους αριθμό οι επιθέσεις δεν σημειώνονται στο δρόμο αλλά στο διαδίκτυο. Ανθρωποι που εμφανίζονται να είναι Μουσουλμάνοι στοχοποιούνται και δέχονται προσβολές ακόμα και σοβαρές απειλές κατά της ζωής τους στο Facebook, το Twitter και σε άλλες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Η δραστηριότητα αντιμουσουλμανικής προκατάληψης  πρόκειται για συντονισμένη και αποφασιστική προσπάθεια από ακροδεξιούς  ακόλουθους του διαδικτύου ,αντιμουσουλμάνους, ρατσιστές αλλά επίσης και από άτομα που γενικότερα τρέφουν αντιπάθεια για τους Μουσουλμάνους.

 

Η Αγγλία και η Γαλλία μοιάζουν να αποτελούν το επίκεντρο των αντιμουσουλμανικών επιθέσεων. Παρ’όλα αυτά δεν υπάρχουν ακριβή στατιστικά στοιχεία που να καλύπτουν την Ε.Ε. σύμφωνα με την Katya Andrusz από τον οργανισμό θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ε.Ε. Μόλις έξι από τα εικοσιοκτώ μέλη της Ε.Ε. διατηρούν αρχείο αντιισλαμικών περιστατικών ενώ μερικά τα κατατάσσουν στην ίδια κατηγορία με άλλα «εγκλήματα μίσους»-συμπεριλαμβανομένων εκείνων εναντίον  Εβραίων ,Χριστιανών, ομοφυλόφιλων και άλλων μειονοτικών ομάδων .

 

Σύμφωνα με τον F.Mughal ,οι υποστηρικτές της δεξιάς δεν διαδίδουν πια αντιεβραϊκά μηνύματα μίσους αλλά περισσότερο αντιμουσουλμανικά. Αυτή η αλλαγή είναι ιδιαιτέρως εμφανής στο Ίντερνετ. Εν τω μεταξύ στην Ολλανδία ,το Βέλγιο και τη Γερμανία υπάρχουν πολιτικά κόμματα που προειδοποιούν για  έρπουσα ισλαμοποίηση  εξαιτίας των μουσουλμάνων μεταναστών .΄

 

Σύμφωνα με την οργάνωση “Tell Mama” το 60% των θυμάτων δεν καταγγέλλουν τις επιθέσεις εναντίον τους στην αστυνομία ή σε οργανώσεις. Η παραπάνω παρατήρηση επιβεβαιώνεται και από τον οργανισμό θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ε.Ε. και επισημαίνεται πως αποτελεί πρόβλημα καθώς όσα περιστατικά δεν γνωρίζουν οι αρχές δεν αντανακλώνται και στις στατιστικές .

 

πηγή:

 

http://www.dw.de/eu-collects-too-little-data-on-anti-muslim-attacks/a-17026919

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *