Friday, March 29, 2024
Πολιτισμός

Ισλαμικός Πολιτισμός – Τέχνη

Η ισλαμική τέχνη στο διαδίκτυο

Για να γνωρίσει κανείς την ισλαμική τέχνη χρειάζεται συνήθως να ταξιδέψει σε πολλές χώρες.

Τώρα η γνωριμία αυτή μπορεί να γίνει μέσω της ιστοσελίδας www.discoverislamicart.org και μια βόλτα στο διαδίκτυο.

Ο διαδικτυακός αυτός τόπος φιλοξενεί πλούσια εκθέματα του Διεθνούς Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης από πολλές αραβικές, μεσογειακές και όχι μόνον, χώρες.

Επιτεύγματα γεωμετρίας
Η ιστοσελίδα ξεκίνησε εδώ και ένα χρόνο και προσφέρει υπηρεσίες και πλούσιο υλικό από χάρτες, κειμήλια, μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις από διάφορες γεωγραφικές και εθνολογικές περιοχές.

Οι υπεύθυνοι του μουσείου ευελπιστούν ότι με την ύπαρξη και προώθηση του διαδικτυακού μουσείου ισλαμικής τέχνης, ο κόσμος θα υπερβεί πολλά στερεότυπα και παρεξηγήσεις, και θα προωθηθεί, η πολιτισμική επικοινωνία με τις ισλαμικές χώρες, και ο διάλογος μεταξύ πολιτισμών.

Τα εκθέματα του μουσείου αναφέρονται στο ρόλο της γυναίκας στο Ισλάμ, και την επίδραση του ισλαμικού πολιτισμού στη Δύση και την πολιτιστική της παράδοση της Δύσης.

Υπάρχουν ενδελεχείς πληροφορίες για τα εκθέματα και τα κειμήλια, που μας παραπέμπουν σε ένα ταξίδι 13 αιώνων στο βάθος του χρόνου.

Το ισλαμικό διαδικτυακό μουσείο κάνει δυνατή την πρόσβαση σε εκθέματα που βρίσκονται διασκορπισμένα σε διάφορα μουσεία του κόσμου.

Το μουσείο αποτελεί δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ βορά και νότου, και παράγοντα αλληλοκατανόησης μεταξύ διαφορετικών λαών και πολιτισμών.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *