Friday, April 19, 2024
Αρθρα - Απόψεις

Κάθε ΄Ανθρωπος Είναι Τόσο Σημαντικός Όσο Ολόκληρος Ο Κόσμος.

Κάθε ΄Ανθρωπος Είναι Τόσο Σημαντικός Όσο Ολόκληρος Ο Κόσμος.

Στον Κόσμο μας οι άνθρωποι είναι όμορφα δημιουργήματα. Έχουν φτιαχτεί από αγάπη. Αγάπη για τη φύση, αγάπη για τη ζωή, αγάπη του ενός για τον άλλο.

Είμαστε ονειροπόλοι. Ονειρευόμαστε πράγματα που θα μας κάνουν ευτυχισμένους. Αλλά σήμερα διαλέγουμε να ονειρευτούμε έναν κόσμο. Ελάτε μαζί μας σε αυτόν τον κόσμο που δημιουργήσαμε. Στον κόσμο όπως θα έπρεπε κανονικά να είναι. Στον τέλειο κόσμο.

Στον Κόσμο μας οι άνθρωποι είναι όμορφα δημιουργήματα. Έχουν φτιαχτεί από αγάπη. Αγάπη για τη φύση, αγάπη για τη ζωή, αγάπη του ενός για τον άλλο. Στα όνειρά μας οι άνθρωποι δε δημιουργούν γκρουπ και ομάδες. Οι άνθρωποι δε προχωρούν σε εξτρεμισμούς για να διαφοροποιηθούν από τους άλλους.
Το όνειρό μας, εξάλλου, είναι φτιαγμένο από απόλυτη αγάπη. Η αγάπη είναι τυφλή και είναι πρακτικά η αγάπη του ονειρεμένου μας κόσμου.
Στα όνειρά μας, το χρώμα των άλλων δεν κάνει διαφορά. Πραγματικά δεν κάνει διαφορά, όχι το ψέμα που ο αληθινός κόσμος βιώνει τώρα.
Μαύροι, άσπροι, καφέ, κίτρινοι, υπάρχει ομορφιά σε όλους. Και μέσα από το δέρμα δεν υπάρχει καμία διαφορά. Οι ψυχές όλες δείχνουν το ίδιο. Οι ψυχές δεν αναγνωρίζουν χρώμα δέρματος, μόνο εμείς.
Στον κόσμο που δημιουργήσαμε δεν υπάρχουν όρια μεταξύ των χωρών. Είμαστε όλοι ένα. Είμαστε όλοι κάτοικοι της Γης. Δεν χρειάζεται να διαφοροποιούμαστε με το να αποκαλούμε τον έναν Αμερικανό και άλλον Έλληνα. Αφαιρέστε τις εθνικότητες και θα έχετε δύο πανομοιότυπους ανθρώπους, κάθε ένας από τους οποίους αγωνίζεται να τα βγάλει πέρα στη ζωή με το δικό του τρόπο και με τα δικά του όνειρα.
Στα όνειρά μας οι γονείς δεν εμφυτεύουν ρατσιστικές αντιλήψεις στα παιδιά τους. Ενώ οι γονείς δεν τρομοκρατούνται όταν δούνε το παιδί τους να παίζει με ένα έγχρωμο παιδί. Πλούσιοι γονείς δεν μαλώνουν τα παιδιά τους επειδή έπιασαν φιλίες με το παιδί του θυρωρού.
Στα όνειρα μας οι άνθρωποι δε μάχονται μεταξύ τους και δεν έχουν κάτι να χωρίσουν. Είναι σε θέση να ενσωματώσουν την ομορφιά του καθενός και να δημιουργήσουν μια κοινωνία χωρίς μίσος, χτισμένη στην αγάπη.
Δεν υπάρχει ανάγκη για σκοτωμούς. Δεν υπάρχει ανάγκη για εκφοβισμό του συνανθρώπου. Στον κόσμο μας ο καθένας κατανοεί ότι κάθε άνθρωπος είναι πολύτιμος. Κάθε άνθρωπος ανεξαρτήτου της διαφορετικότητάς του είναι το ίδιο σημαντικός με όλο τον κόσμο.
Οι άνθρωποι ενδιαφέρονται ο ένας για τον άλλο. Οι άνθρωποι βοηθούν ο ένας τον άλλο και αφιερώνουν χρόνο στο να βοηθήσουν τον αδύναμο αντί να τον αφήνουν πίσω.
Στα αλήθεια δεν είμαστε τόσο διαφορετικοί. Είναι πραγματικά περίεργο πως οι άνθρωποι είναι το μοναδικό είδος στη γη που αντί να επιδιώκουν τη συμπόρευση για να γίνουν δυνατότεροι, αναζητούν τρόπους διαφοροποίησης.

Σκεφτείτε τι συμβαίνει κάθε μέρα στον κόσμο μας και θα δείτε ότι βρίσκουμε συνέχεια νέους τρόπους για να χαρακτηρίζουμε ο ένας τον άλλο και να χωριζόμαστε.
Κάθε φορά που εξοστρακίζουμε ένα είδος ρατσισμού, δημιουργούμε άλλα δύο είδη στη θέση του.
Στον κόσμο μας δεν υπάρχουν καθόλου διαφορές. Ούτε μαύροι, ούτε άσπροι, ούτε κανένα άλλο χρώμα. Υπάρχει μόνο η ανθρώπινη αγάπη, η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός του ενός προς τον άλλο.
Αυτός είναι ο ονειρικός μας κόσμος. Όσο πλασματικός – όσο αληθινός μπορεί να γίνει.
Αν είναι τρέλα να ονειρεύεται κανείς, τότε απολαμβάνουμε τη χαμένη μας λογική για πάντα.
Καλώς ήρθατε στον κόσμο μας.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *