Wednesday, September 18, 2024
Γυναίκα

Οι γυναίκες του Παραδείσου-2

Δεκατέσσερις αιώνες ιστορίας του Ισλάμ δείχνουν πως οι Μουσουλμάνες γυναίκες μπορούσαν να αντέξουν πείνα, φτώχεια, αρρώστια, αλλά δεν άντεχαν να παρακούσουν τον Αλλάχ. 

Και η ίδια αρχή αναφέρεται και σε χαντίθ:
Ο Αλλάχ δεν κοιτάζει τις μορφές σας και τα σώματά σας αλλά κοιτάζει τις καρδιές σας ( και τις πράξεις σας) (Μουσλιμ)

Η μαύρη γυναίκα ήταν φυσικά άρρωστη ωστόσο αναζήτησε θεραπεία στο Ντουά του Προφήτη.
Γνώριζε πως αυτός που θεραπεύει είναι ο Αλλάχ και ο Αλλάχ θα απαντούσε στο Ντουά του Προφήτη Του.

Συμπεραίνουμε από αυτό ότι το Ντουά θεραπεύει όλες τις ασθένειες είτε του σώματος είτε της καρδιάς. Ο Ιμπν Χάτζαρ είπε σχετικά με αυτό το Χαντίθ:

Συμπεραίνουμε από αυτό το Χαντίθ πως η θεραπεία για τις ασθένειες μέσω του Ντουά και της επίκλησης στον Αλλάχ είναι η πιο επιτυχημένη μέθοδος θεραπείας αλλά δε μπορεί να εκπληρωθεί αν δεν υπάρχει δύο συνθήκες: ειλικρινής πρόθεση και ειλικρινής εμπιστοσύνη στην αποτελεσματικότητα του Ντουά.

Το γεγονός ότι ο Προφήτης είπε: “Αν επιθυμείς να κάνεις υπομονή και θα μπεις στον Παράδεισο” είναι απόδειξη της ανταμοιβής της υπομονής κατά την περίοδο αρρώστιας.

Η μαύρη γυναίκα προτίμησε να υποφέρει σε αυτόν τον κόσμο για να λάβει την ανταμοιβή του Παραδείσου. Αναλογικά στις μέρες μας, ο Παράδεισος περιτριγυρίζεται από δυσκολίες. Μια γυναίκα βρίσκει δυσκολίες όταν ντύνεται σεμνά, φοράει χιτζάμπ και ακολουθεί το Κοράνι και τη Σούννα του Προφήτη.

Και στην πραγματικότητα όλα αυτά μπορεί να φαντάζουν δύσκολα για κάποιους στην αρχή αλλά οταν κάποια ξεπεράσει τον εαυτό της για χάρη του Αλλάχ, όλα τα άλλα εμπόδια γίνονται αβάσιμα.
Πως μπορεί να ξεπεράσει κανείς τον εαυτό του; Με το να γνωρίζει τον Αλλάχ μέσα από τα ονόματά Του και τα χαρακτηριστικά Του, με το να Τον αγαπά και να τον υπακούει.

Η μαύρη γυναίκα άντεχε να είναι άρρωστη για χάρη του Παραδείσου αλλά δεν άντεχε να μένει ακάλυπτη. Μπορούμε λοιπόν να συμπεράνουμε πως η ενάρετη μουσουλμάνα γυναίκα αγαπά να είναι καλυμμένη, αγαπά τη σεμνότητα και μισεί να αποκαλύπτει το σώμα της.

Δεκατέσσερις αιώνες ιστορίας του Ισλάμ δείχνουν πως οι Μουσουλμάνες γυναίκες μπορούσαν να αντέξουν πείνα, φτώχεια, αρρώστια, αλλά δεν άντεχαν να παρακούσουν τον Αλλάχ.

Πρέπει να αναρωτηθούμε, τι έκανε τη Χαντίντζα να χαιρετηθεί από τον Αλλάχ και τον Γαβριήλ. Πρέπει να αναρωτηθούμε τι έκανε τη Χαντίτζα να βραβευθεί με ένα παλάτι στον Παράδεισο.

Πρέπει να προσπαθήσουμε να διαβάσουμε τις ζωές των ενάρετων που προηγήθηκαν από εμάς ώστε να βρούμε καθοδήγηση στην ύπαρξή μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *