Friday, April 26, 2024
Η Ζωή τουΟ Προφήτης Μουχάμμαντ

Ο Προφήτης Mουχάμμαντ στα μάτια τους 1

Ο Μουχάμαντ ήταν η ψυχή της καλοσύνης και η επιρροή του έγινε αισθητή και ποτε δεν λησμονήθηκε από τους ανθρώπους γύρω του

 

Ο Μουχάμμαντ στα μάτια τους…

 

Ο προφήτης Μουχάμμαντ (ο Θεός να τον ευλογεί) δεν εχει ανάγκη απο τη γνώμη των ανθρώπων γι’ αυτόν εφ’ όσον έλαβε την πιό μεγαλειώδη ευλογία για την ευγενική συμπεριφορά του από τον μοναδικό δημιουργό του σύμπαντος. Ωστόσο όταν οι τιμές για το χαρακτήρα του ερχονται από μη-Μουσουλμάνο, τότε αποκτούν ιδιαιτερη σημασία.. ’κολουθούν μερικές γνώμες απο μερικές μορφές μή-Μουσουλμάνων για τον πιο λαμπρό εκπροσώπο του ανθρώπινου είδους, τον Προφήτη Μουχάμμαντ.  ευλογεί).

 

 

 

 

 

Christian Snouck Hurgronje.

 

Γεννήθηκε στο Oosterhou το 1857. Ήταν Ολλανδός διδάκτωρ ανατολικών σπουδών και γλωσσών και σύμβουλος σε σχέση με τα ζητήματα των γηγενών στην αποικιακή κυβέρνηση της Ολλανδίας στην Ανατολική Ινδία, καθηγητής ισλαμικών σπουδών στο πανεπιστήμιο του Leiden.

 

 

«O Συνασπισμός των Εθνών που ιδρύθηκε από τον Προφήτη του Ισλάμ έθεσε τις αρχές της διεθνούς ενοτητας και ανθρώπινης αδερφότητας πάνω σε τέτοια παγκόσμια θεμέλια για να μεταλαμπαδεύσει το φώς σε όλα τα έθνη»…συνεχίζει  «το γεγονός είναι οτι κανένα έθνος στον κόσμο δεν μπορεί να δείξει κάτι παράλληλο από αυτο που έχει κάνει το Ισλάμ  εναντι στην συνειδητοποίηση της ιδέας του Συνασπισμού των Εθνών..»

 

 

 

 

 

Diwan Chad Sharma.

Ινδός εκπαιδευτικός και πολιτικός.

 

«Ο Μουχάμαντ ήταν η ψυχή της καλοσύνης και η επιρροή του έγινε αισθητή και ποτε δεν λησμονήθηκε από τους ανθρώπους γύρω του».

 

(D.C. Sharma, Οι προφήτες της Ανατολικής Καλκούτα, 1935).

 

 

 

 

 

Thomas Carlyle. Βιογράφος και Ιστορικός

 

Ο Thomas Carlyle ήταν βιογράφος γεννημένος στη Σκωτία,ιστορικός,φλιόσοφος και πολυγραφότατος συγγραφέας.Γεννήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου του 1795.

 

 

«Πως μπόρεσε ένας άνθρωπος απο μόνος του να ενώσει πολεμοχαρείς φυλές  και νομαδες βεδουίνους σε ένα έθνος-το πιο δυνατό και πολιτισμένο σε λιγότερο από δυο δεκαετείες…»

 

 

 

George Bernard Shaw

George Bernard Shaw ήταν παγκοσμίως γνωστός Ιρλανδός συγγραφέας θεατρικών έργων.Γεννήθηκε στο Δουβλίνο στις 26 Ιουλίου 1856.

 

 

«Εάν ένας άνδρας σα τον Μουχάμμαντ επρόκειτο να προβλέψει τη δικτατορία του μοντερνου κόσμου θα κατάφερνε να λύσει τα προβλήματα του που θα του έφερναν την πιό ποθητή ειρήνη και ευτυχία».

 

 

Διαβάστε τα ακόλουθα γραπτά άλλων Δυτικών συγγραφέων….

 

«Ο κόσμος βρίσκεται στο έσχατο σημείο ανάγκης για έναν άνθρωπο με την ιδιοσυγκρασία του  Μουχάμμαντ. Εκκλησιαστικοί του Μεσαίωνα, είτε μέσω της άγνοιας της θρησκοληψίας, σκιαγράφησαν το Μωαμεθανισμό με τα πιό σκοτείνά χρώματα. Στην πραγματικότητα είχαν εκπαιδευτεί να μισούν το Μουχάμμαντ που φάνταζε στα μάτια τους ώς αντίχριστος. Ωστόσο έχω μελετήσει τη ζωή του και τον βρίσκω εκπληκτικό. Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα οτί ποτέ δεν υπήρξε εχθρός του χριστιανισμου. Θα έπρεπε να θεωρείται ο σωτήρας της Ανθρωπότητας. Πιστεύω πως εάν ένας άνδρας σα τον Μουχάμμαντ επρόκειτο να προβλέψει τη δικτατορία του μοντερνου κόσμου θα κατάφερνε να λύσει τα προβλήματα του που θα του έφερναν την πιό ποθητή ειρήνη και ευτυχία».

 

Μετάφραση: Πάνος Γεράκης

Καθηγητής ξένων γλωσσών

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

 

πηγή

http://www.islamonline.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *