Thursday, April 18, 2024
Αρθρα - Απόψεις

Ο Edward Henry Palmer για το Ισλάμ και τον προφήτη Μουχάμμαντ.

Έμαθα πολλά από τους Μουσουλμάνους και κάθε φορά που μαθαίνω κάτι από αυτούς θυμάμαι πως αυτοί μιμούνται τον προφήτη τους.

Edward Henry Palmer για το Ισλάμ και τον προφήτη Μουχάμμαντ.

 

Μετά από μεγάλη εμπειρία, λέει ο Edward Henry Palmer 1840-1882 για το Ισλάμ:

Εγώ αγάπησα το Ισλάμ και την αραβική γλώσσα, για αυτό προσπαθώ να τα κάνω γνωστά για τους δικούς μου και για τους άλλους.

ο προφήτης του Ισλάμ κατάφερε, από τη θέση του στη Μέκκα και τη Μαντίνα, να διαδώσει το Ισλάμ παντού.

Τότε οι συγκοινωνίες ήταν σε στοιχειώδες στάδιο, ενώ σήμερα ο κόσμος τείνει να μοιάζει με ένα χωριό, οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί οι ιθύνοντες δεν διαδίδουν στον κόσμο μια θρησκεία που είναι το κλειδί της ασφαλούς ζωής.

Έχω δει τις διάφορες ομάδες που καταπολεμούν το Ισλάμ και είμαι πια σίγουρος ότι είναι μια μεγαλειώδης θρησκεία που θα λάβει κάποια μέρα τη θέση που της αξίζει διεθνώς.

Θα έρθει μια ημέρα όπου το Ισλάμ θα γίνει η θρησκεία του κόσμου, επειδή το Κοράνι δεν έχει αμελήσει τίποτα, έχει αναφερθεί στα πάντα.

Έμαθα πολλά από τους Μουσουλμάνους και κάθε φορά που μαθαίνω κάτι από αυτούς θυμάμαι πως αυτοί μιμούνται τον προφήτη τους.

Δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να ξεφύγει από το μυαλού του ανθρώπου ότι στον κόσμο αυτόν υπάρχει μια θρησκεία που είναι το Ισλάμ και έχει μια βίβλο που είναι το Κοράνι και έναν προφήτη, το Μουχάμμαντ, που είναι ο τελευταίος προφήτης.

 

Για τη ζωή του βλέπετε:

http://en.wikipedia.org/wiki/Edward_Henry_Palmer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *