Friday, March 29, 2024
Αρθρα - Απόψεις

Ο Richard F. Burton για το προσκύνημα στη Μέκκα και το Κοράνι

Το μήνυμα του, το Κοράνι, ήταν ένα θαύμα με όλα τα κριτήρια, στο βαθμό που οι εύγλωττοι Αραβες αντιμετώπισαν μεγάλη αποτυχία όταν προσπάθησαν να το παρομοιώσουν

Λέει ο Richard Francis Burton στο βιβλίο του « Το Προσκύνημα Στη Μέκκα και Τη Μαντίνα» :

Δεν έχω ακούσει ποτέ μου για μια τελετουργία στην οποία όλοι στέκονται μπροστά στο Θεό με τόση ταπεινότητα, φορώντας όλοι την ίδια ενδυμασία.

 

Αυτό δεν μου έκανε εντύπωση, επειδή η λέξη του «Ενός Θεού» είναι αναγκαία ώστε να ενοποιήσουν τα πάντα μέχρι και τα ρούχα που φοράνε. Αυτό είναι ένα προνόμιο μοναδικό του Ισλάμ με το οποίο έχει ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες θρησκείες.

 

Ο μονοθεϊσμός είναι μια δύναμη και μια αναγνώριση του Παντοδύναμου, είναι μια απόλυτη πίστη.

 

παρακάτω συνεχίζει :

 

Είναι θαυμαστό πως μετατράπηκαν οι πρόγονοι αυτών των πιστών από τη σκληρότητα της καρδιάς και του μυαλού στην επιείκεια, την ανοχή, την αγάπη, τη γνώση και την επιστήμη, χάρη στον καλό Προφήτη που ήταν πιστικός στο βαθμό που μερικοί τον κατηγόρησαν για πράγματα από τα οποία ο ίδιος ήταν αθώος.

 

Στο ίδιο βιβλίο αναφέρεται και στο Κοράνι:

 

Το μήνυμα του, το Κοράνι, ήταν ένα θαύμα με όλα τα κριτήρια, στο βαθμό που οι εύγλωττοι Αραβες αντιμετώπισαν μεγάλη αποτυχία όταν προσπάθησαν να το παρομοιώσουν, επίσης αποτύχαμε κι εμείς να το μεταφράσουμε, επειδή ενέχει μυστικά και δύναμη, που είναι απροσπέλαστα για όσους δεν το πιστεύουν, εκτός με τη δύναμη της πίστης που προέρχεται από τον απόλυτο μονοθεϊσμό.

 

για πληροφορίες σχετικά με τη ζωή του βλέπετε:

http://en.wikipedia.org/wiki/Richard_Francis_Burton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *