Πως αντιλαμβάνεσαι το Κοράνι
Θα πρέπει να αναλογιστούμε αν χρησιμοποιούμε το Κοράνι σαν ένα βιβλίο καθοδήγησης ή σαν κάτι άλλο
Αυτό το βιβλίο είναι αναμφίβολο. Σε αυτό υπάρχει η καθοδήγηση για εκείνους που φοβούνται τον Αλλάχ (2:2)
Η πρώτη σελίδα του Κορανίου τελειώνει με ένα ντουά για καθοδήγηση και η δεύτερη σελίδα ξεκινάει δείχνοντας το δρόμο προς αυτή την καθοδήγηση. Είναι μέσω της αποκάλυψης του Αλλάχ, του Κορανίου. Δυστυχώς, για πολλούς Μουσουλμάνους το Κοράνι έχει γίνει ένα σουβενίρ για το ψηλότερο ράφι της βιβλιοθήκης, ή κάτι το οποίο διαβάζουν για ευλογίες χωρίς κατανόηση ή πρόθεση να πράξουν τις διδασκαλίες του.
Έτσι ο στόχος του Κορανίου χάνεται σε πολλούς από εμάς. Θα πρέπει να αναλογιστούμε αν χρησιμοποιούμε το Κοράνι σαν ένα βιβλίο καθοδήγησης ή σαν κάτι άλλο. Αν ισχύει το τελευταίο, τότε πρέπει να αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας προς το βιβλίο του Αλλάχ και να του δώσουμε τη θέση που του ταιριάζει.
Στο παραπάνω εδάφιο, ο Αλλάχ αναφέρει επίσης πως η καθοδήγηση του Κορανίου μπορεί να ωφελήσει μόνο όσους έχουν Τάκουα. Το Τάκουα συχνά περιγράφεται σαν φόβο του Αλλάχ αλλά αυτό είναι μόνο ένα μέρος της σημασίας του. Τάκουα σημαίνει να έχει κανείς αίσθηση του Αλλάχ πάντα και να πασχίζει για τον ευχαριστεί και να αποφεύγει το θυμό Του, έτσι μια καλύτερη μετάφραση του Τάκουα θα μπορούσε να είναι Συνείδηση του Θεού.
Έτσι το Τάκουα είναι απαραίτητο συστατικό για την κατανόηση του Κορανίου και η νηστεία είναι ένας από τους τρόπους για να αποκτήσει κανείς Τάκουα. Έτσι η νηστεία συνδέεται με την κατανόηση του Κορανίου με αυτόν τον τρόπο.
Η νηστεία οδηγεί στην αύξηση του Τάκουα και αύξηση του Τάκουα οδηγεί σε καλύτερη κατανόηση του Κορανίου.
Για να συνοψίσουμε:
1. Η καθοδήγηση είναι από τον Αλλάχ και βρίσκεται στην Αποκάλυψή Του.
2. Όσο περισσότερο Τάκουα έχει κανείς, τόσο καλύτερη κατανόηση του Κορανίου διαθέτει.
3. Η νηστεία οδηγεί σε αύξηση του Τάκουα