Friday, April 26, 2024
Αρθρα - Απόψεις

Πως Καλύπτουν τα τοπικά Μ.Μ.Ε. τα νέα του ισλαμικού κόσμου

Προφανώς εξυπηρετεί τα συμφέροντα κάποιων οι σχέσεις μουσουλμάνων και χριστιανών να είναι πάντα εκκριτικές.

 

Η κάλυψη πολλών τοπικών μέσων ενημέρωσης για τα νέα του ισλαμικού κόσμου και της Ανατολής είναι πραγματικά παράξενη ως και ύποπτη…

Γιατί συνήθως  « επιλέγουν» τα νέα στα οποία θα δώσουν έμφαση με κριτήριο το πόσο αμαυρώνουν την εικόνα του Ισλάμ και των μουσουλμάνων, παράλληλα πολλά νέα που δείχνουν την πραγματικότητα δεν τα προβάλει κανένα μέσο, ή η προβολή τους είναι υποβαθμισμένη .

Ένα παράδειγμα για την τακτική αυτή είναι η έκρηξη στην εκκλησία των χριστιανών κοπτών της Αλεξάνδρειας στην οποία σκοτώθηκαν αρκετοί χριστιανοί αλλά και μουσουλμάνοι.

 

 

Η είδηση της έκρηξης όχι μόνο καλύφθηκε εκτενώς από τα μέσα ενημέρωσης, αλλά έγιναν και πολλές αναλύσεις και άρθρα που μιλούσαν για « ισλαμιστές που σκοτώνουν τους χριστιανούς της Ανατολής», ακόμα πριν ο πρώην υπουργός εσωτερικών της Αιγύπτου « Χαμπιμπ αλ Αντλι» κατηγορήσει « ισλαμιστές της Γάζας» για το μακελειό.

 

 

Λίγο καιρό αργότερα και με ξέσπασμα των διαδηλώσεων στην Αίγυπτο, ο Αντλι αναγκάζεται να παραιτηθεί λόγω ακραίας ωμότητας απέναντι στους διαδηλωτών.

 

 

Και τότε ο εισαγγελέας του απευθύνει την κατηγορία ότι αυτός έχει διατάξει δικές του συμμορίες να εκτελέσουν το μακελειό προκειμένου να δημιουργήσει  εντυπώσεις διεθνώς και να εμφανίσει το καθεστώς ως « προστάτη των μειονοτήτων»  απέναντι στους « βάρβαρους ισλαμιστές».

 

 

Αυτή η είδηση, αν και ανατρέπει όλα τα δεδομένα και αποκαλύπτει πολλά κρυφά και βρώμικα παιχνίδια που παίζονται στην περιοχή, δεν δημοσιεύτηκε στα περισσότερα μέσα ενημέρωσης, παρά μόνο, πολύ καθυστερημένα, σε μια εφημερίδα και «με μικρά γράμματα».

 

 

Τα υπόλοιπα μέσα δεν είδαν, δεν άκουσαν και φυσικά δεν έγραψαν τίποτα.

 

 

Μια άλλη εικόνα που δεν προβλήθηκε επίσης είναι η εικόνα των χριστιανών πιστών της ίδιας χώρας, να κάνουν την προσευχή της Κυριακής στην πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο, με τους μουσουλμάνους να τους προστατέψουν από τις επιθέσεις των συμμοριών του καθεστώτος και, την Παρασκευή να προστατέψουν – οι χριστιανοί κόπτες –  τους μουσουλμάνους οι οποίοι έκαναν την προσευχή τους στην ίδια πλατεία, από τις ίδιες συμμορίες.

 

 

Προφανώς εξυπηρετεί τα συμφέροντα κάποιων οι σχέσεις μουσουλμάνων και χριστιανών να είναι πάντα εκκριτικές.

 

Τα συμπεράσματα είναι δικά σας..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *