Tuesday, April 16, 2024
Επιστήμη

Συνεισφορές των Μουσουλμάνων Επιστημόνων Στην Ανακάλυψη του Κόσμου 2

Ανακάλυψη της Έκτης Ηπείρου στον Νότιο Πόλο 

Από τον Δρ. Ράγκεμπ Ελσεργκάνι 

Ανακάλυψη της Έκτης Ηπείρου στον Νότιο Πόλο

Αυτό που είναι εκπληκτικό σχετικά με τους χάρτες του Muhiddin Al-Reis είναι ότι απασχόλησαν τους επιστήμονες μετά από τις εκτοξεύσεις μη επανδρωμένων διαστημικών σκαφών και τη φωτογράφηση της Γης από δορυφόρους. Χαρτογράφοι στην Αμερική και την Ευρώπη κατά τον εικοστό αιώνα συνήθιζαν να πιστεύουν ότι οι χάρτες δεν ήταν ακριβείς και είχαν κάποια λάθη σύμφωνα με την πιο πρόσφατη πληροφόρησή τους για την αμερικανική ακτή.

Εντούτοις, μετά την εμφάνιση της πρώτης φωτογραφίας που πάρθηκε από δορυφόρο, έμειναν έκπληκτοι όταν ανακάλυψαν ότι οι χάρτες του Μουχιντίν Αλ Ρέις είναι πιο ακριβείς απ’ ότι φαντάζονταν και πανομοιότυποι με αυτούς που πάρθηκαν από το δορυφόρο. Για το λόγο αυτό Αμερικανοί και Ευρωπαίοι επιστήμονες συνειδητοποίησαν ότι εκείνοι ήταν λάθος.
Υπό το φως αυτών των ανακαλύψεων, μια ομάδα της NASA αφιερώθηκε στο να επανεξετάσει αυτούς τους χάρτες αφού τους μεγέθυνε. Η ομάδα έμεινε επίσης έκπληκτη όταν ανακάλυψε ότι ο Μουχιντίν Αλ Ρέις, είχε αναγνωρίσει στους χάρτες του μια έκτη ήπειρο στον Νότιο Πόλο, η οποία είναι γνωστή ως Ανταρκτική. Είναι αρκετά αξιοθαύμαστο ότι ο Μουχιντίν περιέγραψε τα βουνά και τις κοιλάδες αυτής της ηπείρου η οποία ανακαλύφθηκε μόλις το 1952.


Στο βιβλίο του «Αρματα των Θεών», ο συγγραφέας Έριχ Φον Νταίνικεν, επεσήμανε ότι οι χάρτες του Μουχιντίν Αλ Ρέις παρουσιάστηκαν στον καθηγητή Maliri Arlington, καθηγητή γεωγραφικών χαρτών σε αμερικανικά πανεπιστήμια. Μετά από ενδελεχή έρευνα, αυτός ανακοίνωσε ότι αυτοί οι χάρτες είχαν όλα τα γεωγραφικά στοιχεία σχετικά με την Αμερική. Εντούτοις, όταν διατύπωσε αμφιβολίες, ότι υπάρχουν λάθη ή ανακριβείς τοποθετήσεις κάποιων περιοχών, ζήτησε την βοήθεια κάποιων γεωγράφων του Στόλου των ΗΠΑ, των οποίων η μελέτη αυτών των χαρτών έδειξε ότι οι χάρτες του Αλ Ρέις είχαν επακριβώς και εκπληκτικά παρουσιάσει την εσωτερική τοπογραφία των ηπείρων (γεωγραφικά χαρακτηριστικά). Αυτοί οι χάρτες έδειχναν βουνά, ποτάμια και κοιλάδες τόσο επακριβώς όπως φωτογραφήθηκαν από το μακρινό διάστημα. [12]

Το 1957 μια ομάδα γεωγράφων σε μεγάλα παρατηρητήρια και στους αμερικανούς πεζοναύτες μελέτησαν από κοντά τους χάρτες του Αλ Ρέις. Η ομάδα διεξήγαγε αυτές τις μελέτες με υπερσύγχρονες συσκευές και ανακάλυψε ότι οι χάρτες του Αλ Ρέις για την έκτη ήπειρο ήταν εκπληκτικά σωστοί και ακριβείς. Αναφέρονταν ακόμα και σε κάποιες περιοχές που δεν είχαν ανακαλυφθεί επί τους παρόντος, βουνά που ανακαλύφθηκαν μόλις το 1952 και είναι συνεχώς καλυμμένα με παχύ στρώμα πάγου. Αυτά τα βουνά σχεδιάστηκαν σε σύγχρονους χάρτες με τη χρήση ηχοβολιστικών συσκευών.
Αυτό που είναι πραγματικά εκπληκτικό είναι το ενδιαφέρον της NASA στο να συνεχίζει να μελετά αυτούς τους χάρτες. Βρέθηκαν να είναι πανομοιότυποι με την φωτογραφία της Γης που πάρθηκε από διαστημόπλοιο ενώ αυτό κινείτο πάνω από την ήπειρο του Νοτίου Πόλου. Αυτή η φωτογραφία που κάλυπτε μια περιοχή 5.000 μιλίων ήταν εκπληκτικά πανομοιότυπη με τις φωτογραφίες που πάρθηκαν από δορυφόρο.[13]

 

[12] Eric Phone Dunkin: ’ρματα των Θεών. Σελ. 29.
[13] Ahmed Shawki Al-Fangary: Islamic Sciences (Ισλαμικές επιστήμες), διαθέσιμο στο:

http://www.islamset.com/arabic/asc/fangary1.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *