Το Κοράνι Ως Το Μεγαλύτερο Θαύμα Του Ισλάμ
Το Κοράνι ένα απο τα εναπομείναντα θαύματα του Προφήτη Μουχάμμαντ
Ο τελευταίος Προφήτης στάλθηκε απο το Θεό με εκατοντάδες προδηλή θαύματα και σημεία επαληθεύοντας την αυθεντικότητα του μηνύματος, ενισχύοντας έτσι την πίστη στις καρδιές των ανθρώπων ότι μπορεί να καθορίσει το τελικό μήνυμα του Θεού σε όλα τα πέρατα της γής.
Το μεγαλύτερο απο αυτά είναι το Υψιστο Κοράνι, το δηλωτικό θαύμα, η σοφή υπενθύμιση, η ευθεία πορεία, η μαγευτική λέξη του Θεού. Το Κοράνι είναι 100% λέξη προς λέξη ο λόγος του Θεού, το οποίο έστειλε τμηματικά με τον ΄Αγγελο Γαβριήλ στον τελευταίο του Προφήτη, τον Μουχάμμαντ, σταδιακά μέσα σε ένα διάστημα 23 ετών.
Οι ΄Αραβες είναι γνωστοί σε όλη την ιστορία τους για την ποίηση και τη ρητορική. Κατά την εποχή λοιπόν του Προφήτη Μουχάμμαντ, ποιητές και ρήτορες βρέθηκαν σε πολλά μέρη παρουσιάζοντας τα ταλέντα τους, λέγοντας αληθινές ιστορίες και διδάσκοντας μεγάλη σοφία με σύντομες φράσεις.
Η αραβική κοινωνία ήταν στο αποκορύφωμα της για πάνω απο χίλια χρόνια όσο αφορά την ευγλωττία και την πείρα της ζωής και η αραβική γλώσσα ήταν η καρδιά αυτής της κουλτούρας.
Όταν ξεκίνησε η αποκάλυψη του Κορανίου, αυτό το ίδιο απέδειξε απο μόνο του τη θεική του προέλευση και αυτοαποδεικνύεται συνέχεια απο τότε. Αυτή η απόδειξη έχει πολλές πτυχές.
Η ευγλωττία: Υπήρχαν πολλοί σοφοί ποιητές και ρήτορες στην ιστορία των Αράβων, αλλά από τις εκατό γραμμές ενός κειμένου που συνέτασσαν, ίσως οι πέντε ήταν εξαιρετικά συνοπτικές και μετέφεραν ένα ισχυρό ως προς την έννοια νόημα, το οποίο εξακολουθεί να χρησιμοποιείται σήμερα. Το Κοράνι ωστόσο είχε πάντοτε το ίδιο επίπεδο ακόμα και σε κάθε στίχο του. Ο Προφήτης δεν αναφέρθηκε ποτέ ούτε καν απο τους πολέμιούς του σαν εξοικειωμένος με την ποίηση ούτε κατηγορήθηκε ότι συνέταξε ποτέ οποιοδήποτε κείμενο. Μάλλον ήταν ευρέως γνωστός σαν κάποιος αναλφάβητος που στα νεώτερα χρόνια του ήταν βοσκός και έπειτα έγινε έμπορος.
Το Κοράνι κατά την πάροδο των χρόνων έχει αποδειχθεί οτι εμπεριέχει πολλά επιστημονικά στοιχεία άγνωστα στον άνθρωπο τη στιγμή που έγινε η αποκάλυψή του.
Το Κοράνι περιέχει λεπτομερείς αναφορές στη δημιουργία του σύμπαντος, τον εμβρυολογικό κύκλο του ανθρώπου, το σχηματισμό των βουνών, τη διευθέτηση των νεφών, τη μοναδικότητα των δαχτυλικών αποτυπωμάτων και πολλά άλλα θέματα.
Κατά την αιχμή λοιπόν της αραβικής λογοτεχνικής ευγλωττίας, ο πιο εύγλωττος των Αράβων δεν ήταν σε θέση να παράγει ούτε ένα κεφάλαιο που θα μπορούσε να συγκριθεί με το Ύψιστο Κοράνι, ακόμα και αν το σύνολο της δημιουργίας συγκεντρωνόταν για αυτόν το σκοπό.
Το Κοράνι ως το ιερό βιβλίο του Ισλάμ και ταυτόχρονα το θαύμα του Προφήτη, διαρκεί όσο και το σύμπαν καθώς ο Αλλάχ έχει αναλάβει την προστασία του.
Εμείς έχουμε κατεβάσει το μηνυμα (Κοράνι) και θα το προστατέψουμε. 15:9
Το ίδιο το Κοράνι προκαλεί τους λόγιους να συγγράψουν κάτι παρόμοιο με το ίδιο. Ωστόσο μέχρι σήμερα κανείς δεν το έχει καταφέρει ή δεν το έχει τολμήσει.
Η πρόκληση αρχικά αφορούσε στις 10 σούρες (ενότητες του Κορανίου) :
Η μήπως πούνε το παραχάραξε. Πες φέρτε δέκα σούρες παραχαραγμένες (όπως λέτε) σαν κι αυτό και καλέστε (για βοήθειά σας ) οιονδήποτε μπορέσετε, άλλους εκτός απο τον Αλλάχ, αν είστε ειλικρινείς (11:13)
Αργότερα η πρόκληση περιορίστηκε στη μια σούρα.
Αν αμφιβάλλετε για εκείνο που αποκαλύψαμε στον δούλο μας (τον Μουχάμμαντ) τότε παρουσιάστε μια σούρα όμοια με αυτά εδώ αν είστε ειλικρινείς. (2:23)
Ο Προφήτης περιγράφει το Κοράνι ότι εμπεριέχει εξιστόρηση όσων εθνών προηγήθηκαν , αναφορά όσων επακολουθούν και είναι το κριτήριο για τα αναμεταξύ μας ζητήματα.
Επειδή λοιπόν ο Αλλάχ απέδειξε τεκμηριωμένα ότι το Κοράνι είναι θαύμα αμίμητο όπως υποστήριζε ο προφήτης Μουχάμμαντ, το ίδιο το Κοράνι αποτελεί μια επιπλέον απόδειξη για την προφητεία του.
Τα υπόλοιπα θαύματα του Προφήτη Μουχάμμαντ ή των άλλων προφητών περιορίστηκαν σε όσους ήταν επιτόπου ή σε αυτούς που έλαβαν γνώση απο τους παριστάμενους.
Οι Κουραϊσίτες (φυλή του Προφήτη Μουχάμμαντ και κάτοικοι της πόλης της Μέκκας) ζήτησαν από τον Προφήτη να κάνει θαύματα μπροστά τους πχ. Να κάνει μια πηγή να αναβλύσσει ή του ζήτησαν να πέσουν κομμάτια του ουρανού ή μια σκάλα προς τον ουρανό για να μπορέσει ο Προφήτης να φέρει 4 αγγέλους για τη μαρτυρία του.
Ο Προφήτης αρνήθηκε να ανταποκριθεί σε όλες αυτές τις προκλήσεις, καθώς αν άνοιγε αυτήν την πόρτα (των προκλήσεων των θαυμάτων) αυτά δε θα είχαν τελειωμό. Επίσης και να έκανε ένα θαύμα μπροστά στα μάτια τους, δε θα ήταν διατεθειμένοι να το πιστέψουν. Οι Κουραϊσίτες ζήτησαν λοιπόν ένα σημάδι επίμονα και τότε με τη θέληση του Αλλάχ το φεγγάρι χωρίστηκε στα δύο.
Σε μια άλλη περίπτωση οι μουσουλμάνοι ταξίδευαν, ήρθε η ώρα για προσευχή και είχαν μόνο μια κούπα νερό. Ο Προφήτης τοποθέτησε τα χέρια του στην κούπα και το νερό άρχισε να ξεχειλίζει και να ρέει ανάμεσα απο τα δάχτυλά του έτσι ώστε όλοι να μπορέσουν να πλυθούν και να προετοιμαστούν κατάλληλα για την προσευχή.
Ο Προφήτης Μουχάμμαντ αποτέλεσε ένα κάλεσμα σε ένα τρόπο ζωής εντελώς αντίθετο με αυτόν της κοινότητας του. Τουλάχιστον 10 φορές κατά τη 13χρονη διαμονή του στη Μέκκα προσπάθησαν Κουραϊσίτες να τον δολοφονήσουν.
Ίδια περιστατικά έχουν συμβεί και με άλλους προφήτες, όπως ο Μωυσής που έφερε στο λαό του πολλά σημάδια για την προφητεία του. Αυτοί όμως λάτρευαν χρυσά είδωλα με μορφή βοδιού δικής τους κατασκευής.
Το θαύμα του Κορανίου ανταγωνίζεται τη συγγραφική δεινότητα εκείνης της εποχής (και της σημερινής), όπως ακριβώς πρωτύτερα ο Μωυσής ανταγωνίστηκε και νίκησε την τέχνη της μαγείας, ενώ κατά την εποχή του Ιησού ακμάζουσα ήταν η επιστήμη της ιατρικής, την οποία και υπερνίκησε.
Οι Κουραϊσίτες λοιπόν ήταν τεχνίτες του λόγου και έτσι το Κοράνι αποτέλεσε το ίδιο θαύμα. Επίσης η προφητεία του Μουχάμμαντ σαν τελευταία θεϊκή αποκάλυψη όφειλε να έχει διάρκεια μέχρι το τέλος του κόσμου.