Friday, March 29, 2024
Ερμηνεία

Το κόσμημα της ζωής που αναφέρει το Κοράνι

Ο πλούτος και τα παιδιά είναι το κόσμημα της παρούσας εγκόσμιας ζωής.

Το Κοράνι περιγράφει με πολλή ακρίβεια τις ροπές και τις αδυναμίες της ανθρώπινης ψυχής χωρίς, ωστόσο να έρθει σε σύγκρουση με την ανθρώπινη φύση. Στο τέλος όμως μας λέει απλά: να έχετε τη μελλοντική ζωή ως μπούσουλα για τις πράξεις σας. Αυτό είναι το μέτρο.


Λέει σχετικά: ο πλούτος και τα παιδιά είναι το κόσμημα της παρούσας  εγκόσμιας ζωής. Οι καλές πράξεις όμως είναι αυτές που παραμένουν για μας στη μελλοντική μας ζωή και μας δίνουν τις καλύτερες ανταμοιβές και τις καλύτερες ελπίδες. Κοράνι. 18.46.


الْمَالُ وَالْبَنُونَ زِينَةُ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا ۖ وَالْبَاقِيَاتُ الصَّالِحَاتُ خَيْرٌ عِنْدَ رَبِّكَ ثَوَابًا وَخَيْرٌ أَمَلًا. الكهف. 46.

Οπότε, παράλληλα με το καθημερινό μας τρέξιμο πίσω από το ψωμί μας, ας έχουμε και μια ισορροπία με καλές πράξεις και αφοσίωση στο Δημιουργό μας, γιατί στο τέλος αυτά θα μας παραμείνουν. Ο πλούτος και τα παιδιά δεν θα μας υποστηρίξουν σε τίποτα, εκτός αν ξοδέψουμε τον πλούτο μας στις καλές πράξεις και μεγαλώσουμε τα παιδιά μας να είναι σωστοί και πιστοί.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *