Friday, April 19, 2024
Γενικά άρθρα

Τρόποι συμπεριφοράς όταν διαβάζουμε το Κοράνι

Ποια είναι τα ήθη της καρδιάς και οι άλλοι τρόποι συμπεριφοράς που πρέπει να υιοθετηθούν κατά την ανάγνωση του Κορανίου

1. `Ηθη της καρδιάς
– Κατανόηση της προέλευσης των λόγων: Αυτό είναι μια ένδειξη του μεγαλείου των λέξεων που διαβάζονται, και της γενναιοδωρίας του Αλλάχ

– Συνειδητοποίηση ότι αυτά τα λόγια δεν είναι τα λόγια του άνθρωπου: Μέσα από αυτά, ο αναγνώστης θα πρέπει να αναλογίζεται τα χαρακτηριστικά του Αλλάχ.

– «Παρουσία» της καρδιάς κατά τη διάρκεια του διαβάσματος: Ο αναγνώστης θα πρέπει να απορρίψει τις άλλες σκέψεις όταν διαβάζει το Κοράνι.

– Βαθιά μελέτη του νοήματος: Δεν υπάρχει όφελος στην λατρεία χωρίς κατανόηση ή χωρίς μελέτη του μηνύματος κατά την ανάγνωση του Κορανίου.

– Κατανόηση του Μηνύματος: Αυτό σημαίνει αλληλεπίδραση και αντενέργεια με την καρδιά για κάθε σούρα με τον κατάλληλο τρόπο.

– Εξατομίκευση: Ο αναγνώστης αισθάνεται πως κάθε μήνυμα στο Κοράνι απευθύνεται σε αυτόν προσωπικά.

2. «Εξωτερικοί» τρόποι συμπεριφοράς

-Καθαριότητα ρούχων, σώματος και χώρου.

-Αναζητώντας καταφύγιο από τον Σατανά και διαβάζοντας το Μπασμάλα ( Μπισμιλλάχιρ Ραχμάνιρ Ραχιμ – Εις το όνομα του Θεού, του Παντελεήμονα, του Πολυευσπλάχνου)

– Αποφυγή διακοπής του διαβάσματος για να μιλήσουμε με άλλους.

– Παύση σε μια Αγια (εδάφιο) προειδοποίησης και αναζήτηση προστασίας από τον Αλλάχ και παύση σε μια ’για ευσπλαχνίας και αίτηση της Γενναιοδωρίας του Ελεήμων Θεού.


– Ταπεινότητα κατά τη διάρκεια του διαβάσματος.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *