Friday, March 29, 2024
Αρθρα - Απόψεις

Τόσο μίσος για ένα ανύπαρκτο τζαμί !!

ِΑν τώρα, που ακόμα δεν έχουμε τζαμί, κάνουν τέτοιο πόλεμο, σε περίπτωση που χτιστεί τι θα κάνουν;

 

 

Μετά από πολύχρονη καθυστέρηση στην ανέγερση του ισλαμικού τζαμιού στην Αθήνα, η κυβέρνηση έλαβε επιτέλους  μια απόφαση στην οποία καθορίζει μια έκταση ως χώρο ανέγερσης του μελλοντικού τζαμιού.

 

 

Οι Μουσουλμάνοι στην Αθήνα, ξέρουμε ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να δούμε έναν επίσημο χώρο λατρείας στην πρωτεύουσα, λόγω γραφειοκρατίας και ατολμίας των αρχών – τελευταία έχει προστεθεί κι ένας επιπλέον λόγος: η οικονομική κρίση.

 

 

Παρόλο που δεν πιστεύουμε ότι αυτό το τζαμί θα χτιστεί σύντομα, ώστε να έχουμε έναν αξιοπρεπή χώρο λατρείας, προκειμένου να εκτελούμε τις θρησκευτικές μας υποχρεώσεις ως άνθρωποι, διάφορα μέσα και ιστοσελίδες άρχισαν να τορπιλίζουν το εγχείρημα με διάφορα αβάσιμα προσχήματα.

 

 

Όπως ήταν αναμενόμενο, το πρώτο που επικαλέστηκαν τα εν λόγω μέσα, ήταν η οικονομική κρίση, ύστερα επικαλέστηκαν τον αγώνα της χώρας για απελευθέρωση από τους μουσουλμάνους: « η κυβέρνηση δίνει 16 εκ. ευρώ στο ισλαμικό τζαμί την ώρα που οι Έλληνες δεν έχουν μαντίλι να κλάψουν».

Επίσης επικαλέστηκαν ότι, τα τελευταία χρόνια, κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, απαγόρευσαν την ανέγερση μιναρέδων στα ισλαμικά τζαμιά.

 

 

Εμείς αυτό που πιστεύουμε, όπως παρά πολύς κόσμος, είναι ότι το τζαμί αυτό, εάν γίνει, δεν θα λύσει το πρόβλημα των Μουσουλμάνων, αλλά πιο πολύ το πρόβλημα της κυβέρνησης. θεωρούμε ότι είναι χρήσιμο έως απαραίτητο να συζητήσουμε λίγο τα παραπάνω επιχειρήματα.

 

 

Σχετικά με το οικονομικό ζήτημα, χρειάζεται να υπενθυμίσουμε ότι η ανέγερση του τζαμιού με δαπάνες του δημοσίου ήταν επιλογή της κυβέρνησης.  Για πολλά χρόνια έχει προβεί σε διαπραγματεύσεις με τις ισλαμικές πρεσβείες στη χώρα ώστε να γίνει κάποια συνεργασία για αυτό το θέμα, αλλά η τελική απόφαση της κυβέρνησης ήταν να το χτίσει μόνη της, προφανώς για να έχει τον απόλυτο έλεγχο.

 

 

Θα μπορούσε η κυβέρνηση, αν το ήθελε, να ζητήσει από τις ισλαμικές χώρες να αναλάβουν τα έξοδα, ή ένα μέρος τους, θα μπορούσαν επίσης κι οι μουσουλμάνοι που μένουν στη χώρα να συνεισφέρουν στη διαδικασία, αλλά η απόφαση της κυβέρνησης ήδη είχε ληφθεί.

 

 

Και πράγματι, ο νόμος της τότε υπουργού παιδείας Μαριέττας Γιαννάκου ανέφερε ότι το διοικητικό συμβούλιο του τζαμιού θα αποτελείτο από 8 άτομα, εκ των οποίων τα 6 θα είναι χριστιανοί – άτομα από εμπλεκόμενα υπουργεία- και μόλις 2 μουσουλμάνους… τα σχόλια εδώ είναι περιττά..

 

 

Το άλλο παράδοξο που επικαλούνται είναι ο αγώνας της χώρας για απελευθέρωση από τους μουσουλμάνους, χωρίς να κάνουν τον κόπο να μας εξηγήσουν τι σχέση έχει το ένα με το άλλο…

 

 

Τι σχέση έχουν οι μουσουλμάνοι που μένουν σήμερα στην Αθήνα με ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα πριν από 180 χρόνια ;

 

 

Μήπως η χώρα δεν έχει ξεπεράσει αυτό το θέμα εδώ και πολλές δεκαετίες;

 

 

Μήπως δεν έχει οικονομικές, πολιτικές και πολιτιστικές σχέσεις με δεκάδες ισλαμικές χώρες;

 

Μήπως δεν υπάρχουν δεκάδες ελληνικές εταιρείες στον Ισλαμικό κόσμο που εκτελούν διάφορα έργα σε όλους τους τομείς ;

 

 

Μήπως δεν υπάρχουν και χιλιάδες Έλληνες που εργάζονται στα διάφορα μέρη του Ισλαμικού κόσμου;

 

Γιατί αυτά τα μέσα δεν τους ζητάνε να μην πάνε εκεί, λόγω του αγώνα της απελευθέρωσης της χώρας από τους μουσουλμάνους;

 

 

Το πιο ωραίο όμως ήταν το πρόσχημα ότι κάποιες χώρες, προφανώς εννοούν την Ελβετία, απαγόρευσαν την ανέγερση των μιναρέδων, με άλλα λόγια, μας λένε ότι θα πρέπει να ακολουθούμε τις χειρότερες καταστάσεις που προκύπτουν στην Ευρώπη, και ας πάρουν ένα δικτατορικό χαρακτήρα.

 

 

Οι περισσότερες χώρες  της Ευρώπης ακολουθούν ένα ανοιχτό σύστημα απέναντι στους μουσουλμάνους, και μάλιστα χωρίς προβλήματα, γιατί δεν τα βλέπουν αυτά;

 

 

Κάτι τελευταίο: ِΑν τώρα, που ακόμα δεν έχουμε τζαμί, κάνουν τέτοιο πόλεμο, σε περίπτωση που χτιστεί τι θα κάνουν;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *