Friday, April 26, 2024
Νέα

Ημέρες ευλογίας και ανθρωπιάς

Μέκκας
Μέκκας


Αυτές οι ημέρες, που οι προσκυνητές κατέκλυσαν το Ιερό τέμενος της Μέκκας, είναι από τις πιο ιερές μέρες στη ζωή μας.


Είναι ημέρες που η ανθρωπότητα ανανεώνει την ομολογία της για το μονοθεϊσμό και για αδελφοσύνη.

Το προσκύνημα δεν είναι μόνο μια θρησκευτική τελετή, η οποία γίνεται εντός του ιερού τεμένους, όπως πιστεύουν αρκετοί, αλλά είναι η μεγαλύτερη ένδειξη αλληλεγγύης που γίνεται ανάμεσα στα μέλη της ανθρωπότητας…

Πώς ;

Φτάνει να δει κανείς τις εκατοντάδες χιλιάδες θυσίες από σφαγμένα ζώα και χρηματικά ποσά που στέλνουν κάθε χρόνο οι προσκυνητές σε όλους τους φτωχούς του κόσμου!!
Και φτάνει να ξέρουμε ότι οι περισσότεροι προσκυνητές που κάνουν αυτές τις θυσίες είναι, οι ίδιοι, φτωχοί που μάζευαν επί χρόνια ένα χρηματικό ποσό ώστε να επισκεφτούν αυτά τα ιερά μέρη.
Το να βοηθήσει  ο πλούσιος το φτωχό είναι καλοσύνη , αλλά το να βοηθήσει ο φτωχός τον φτωχό είναι μεγαλείο.
Ποτέ τέτοια οργανωμένη και γενναιόδωρη στήριξη δεν γίνεται κατά τη διάρκεια της χρονιάς και πουθενά αλλού.
Μόνο στο Ιερό Τέμενος και κατά τις ημέρες του προσκυνήματος…
Ίσως το προσκύνημα στη Μέκκα να μη είναι η μεγαλύτερη συνάθροιση ανθρώπων στον πλανήτη, λένε μερικοί, γιατί κάποιες φιλοσοφίες της Ασίας μαζεύουν περισσότερους ανθρώπους κατά την ετήσια τους συνάθροιση.
 Μπορεί αυτό να ισχύει από αριθμητικής πλευράς, αλλά εκείνες οι συναθροίσεις είναι ενός έθνους και μιας χώρας και ποτέ δεν ήταν ένα διεθνές γεγονός παρά τα εκατομμύρια που μαζεύονται.
συν ότι είναι καθαρά φιλοσοφικά ή θρησκευτικά και δεν εκδηλώνουν κανένα ανθρώπινο ενδιαφέρον.
Το ισλαμικό προσκύνημα μαζεύει ανθρώπους από όλες τις πλευρές του πλανήτη, όπου βλέπει κανείς, πράγματι, όλη την ανθρωπότητα να προσκυνά  το Μοναδικό της Θεό, τον Αλλάχ.
Από αυτό το Τέμενος πέρασαν όλοι οι Προφήτες να δηλώσουν την υπακοή τους στο Αλλάχ και να τον προσκυνήσουν: ο Αδάμ, ο Νώε, ο Αβραάμ, ο Μωυσής, ο Ιησούς και τέλος ο Μουχάμμαντ, ειρήνη και ευλογία πάνω τους όλους.
 Πριν από 1420 χρόνια οι ειδωλολάτρες είχαν καταντήσει αυτό το Ιερό Τέμενος, το οποίο ήταν το πρώτο τέμενος του μονοθεϊσμού στη γη, σε μια φωλιά ειδωλολατρίας με πολλά αίσχη, πριν έρθει ο Προφήτης Μουχάμμαντ να το επαναφέρει στη σωστή του κατεύθυνση.
Η πορεία του μονοθεϊσμού συνεχίζεται σήμερα από το Ιερό τέμενος, μαζί της και η πορεία της καλοσύνης …

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *