Friday, March 29, 2024
Αρθρα - Απόψεις

Jacques Berque: οι Ευρωπαίοι θα είναι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του Ισλάμ

Πιστεύω πως οι Ευρωπαίοι που ασπάστηκαν το Ισλάμ, θα είναι πιο δραστήριοι από τους ίδιους τους Μουσουλμάνους που αμέλησαν το έργο τους.

 

Ο Jacques Berque: οι Ευρωπαίοι θα είναι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του Ισλάμ

 

 

Ο Jacques Augustin Berque 1910 – 1995 γεννήθηκε στην Αλγερία, σπούδασε στο Παρίσι, διετέλεσε καθηγητής κοινωνιολογίας στην Αίγυπτο και στο Λίβανο. Ο Berque έχει αφήσει πολλές μελέτες για τον αραβικό κόσμο και το Ισλάμ.

 

 

Λέει σε μια μελέτη του:

Το Ισλάμ είναι ανάγκη που θα επιβάλει τον εαυτό της κάποια μέρα, επειδή το Ισλάμ είναι η αληθινή θρησκεία, η οποία έχει απλά διδάγματά, αλλά μια δύναμη στην εφαρμογή αυτών των διδαγμάτων.

Εάν το Ισλάμ έβρισκε ειλικρινείς ανθρώπους που καλούν σε αυτό, θα έχει επικρατήσει σε αυτόν τον κόσμο η επιθυμητή ειρήνη.

 

Το Ισλάμ καταδιώκεται και πολεμιέται από τότε που ο προφήτης του μίλησε φανερά για προκλήσεις που μεγαλώνουν μέρα με μέρα, επειδή αν το Ισλάμ έχει γίνει η θρησκεία του κόσμου, θα έχει επικρατήσει η ειρήνη την οποία μισούν οι έμποροι των όπλων και οι έμποροι της ειρήνης.

 

Το Ισλάμ είναι ανάγκη και αλήθεια, αλλιώς δεν θα καταδιωκόταν.

 

Όμως, όπου βρίσκεται μια δύναμη, βρίσκονται και οι πολέμιοι της.

 

Η συμφορά του ανθρώπινου μυαλού, αυτές τις ημέρες, είναι ότι πολεμάει πάντα ό,τι είναι κοντά στην καρδιά.

 

Παρόλο όμως που οι Μουσουλμάνοι αμέλησαν το κάλεσμα στο Ισλάμ, αυτό βρήκε νέους ανθρώπους που έχουν αναλάβει αυτό το έργο.

 

Είναι αυτοί που το ασπάστηκαν, εξ Ευρώπης, εκεί που σήμερα υπάρχει η πλειονότητα των ανθρώπων που προτίμησαν αυτήν τη θρησκεία.

 

Πιστεύω πως οι Ευρωπαίοι που ασπάστηκαν το Ισλάμ, θα είναι πιο δραστήριοι από τους ίδιους τους Μουσουλμάνους που αμέλησαν το έργο τους.

 

Για τη ζωή τη βλέπετε:

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Jacques_Berque

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *