Thursday, April 18, 2024
Αρθρα - Απόψεις

Leone Caetani: θυσιάζοντας μια περιουσία για το μεγαλείο του Ισλάμ

Ο Μουχάμμαντ δεν ήθελε, καλώντας προς το Ισλάμ, παρά μόνο οι άνθρωποι να ακολουθούν αυτό το θεϊκό κάλεσμα. Θα μπορούσε να ζήσει σαν αυτοκράτορας, δεν ήθελε όμως καμία δόξα ή εξουσία.

Leone Caetani: χάνοντας μια περιουσία ψάχνοντας για το μεγαλείο του Ισλάμ

Η περιουσία του υπολογιζόταν σε 5 εκατομμύρια χρυσές λίρες. Η γυναίκα του ήταν εξίσου πλούσια.

Αφιέρωσε μεγάλα ποσά, έστελνε αποστολές για μελέτες της ισλαμικής ιστορίας, ώστε να παρουσιάσει αυτήν την ιστορία από τα πρώτα χρόνια του Ισλάμ, με σαφήνεια και αμεροληψία.

Έκδωσε το πρώτο τόμο  της ισλαμικής ιστορίας, που περιλαμβάνει τα χρόνια από το πρώτο έτος μετά την Εγείρα μέχρι το έτος 133, σε 5 τόμους και 1730 σελίδες.

 

Έχασε όλη την περιουσία του για την επιστήμη, τις έρευνες και την αναζήτηση της αλήθειας.

 

Όταν του ετέθη η ερώτηση αν άξιζε να χάσει την περιουσία του για την επιστήμη και την ισλαμική ιστορία, είπε:

 

Ίσως ο Θεός να με έχει επιστρατεύσει για αυτά, ίσως τα αμέτρητα λεφτά μου ήταν διαθέσιμα για αυτόν το σκοπό, ώστε να παρουσιάσω στην ανθρωπότητα το ένδοξο θεϊκό θαύμα.

 

Πιστεύω πως ήμουν έτοιμος πνευματικά ώστε να είμαι ο άνδρας που θα προσφέρει στον κόσμο τη μεγαλειώδη βιογραφία του Ισλάμ.

 

Δεν σας κρύβω, η μεγάλη αγάπη μου για το Ισλάμ και την ένδοξη του ιστορία, πηγάζει από το θαυμασμό που έχω προς τον προφήτη του Ισλάμ, τον άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή ώστε να προσανατολίζει την ανθρωπότητα. Τα διδάγματά του με έχουν επηρεάσει βαθιά, ήταν ο πραγματικός  κινητήρας ώστε να συμμετάσχω κι γώ σε αυτό το μεγαλειώδες κάλεσμα.

 

Ο Μουχάμμαντ δεν ήθελε, καλώντας προς το Ισλάμ, παρά μόνο οι άνθρωποι να ακολουθούν αυτό το θεϊκό κάλεσμα. Θα μπορούσε να ζήσει σαν αυτοκράτορας, δεν ήθελε όμως καμία δόξα ή εξουσία.

 

Ειλικρινά, δεν έχω μετανιώσει για το χαμό της περιουσίας μου, μετανιώνω όμως που δεν είχα τα διπλάσια λεφτά ώστε να ολοκληρώσω το έργο που έχω ξεκινήσει.

 

Πιστεύω όμως, πως θα εμφανιστούν κάποιοι μεταγενέστερα ώστε να ολοκληρώσουν αυτά που έχω αρχίσει εγώ.

 

Για περεταίρω πληροφορίες :

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Leone_Caetani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *