Saturday, April 20, 2024
Αρθρα - Απόψεις

Reynold Nicholson: Το Κοράνι επηρεάζει την ανθρώπινη ψυχή και ο Μουχάμμαντ άλλαξε τον κόσμο

Η ιστορία δεν έχει φέρει μέχρι σήμερα, ίσως και μελλοντικά δεν θα το κάνει, τέτοια απαράμιλλη νοοτροπία, η οποία κατάφερε να αλλάξει τις πολιτικές έννοιες στον κόσμο, όπως εκείνη του Προφήτη του Ισλάμ.

Παρακάτω αναφέρεται η μαρτυρία του Reynold Alleyne Nicholson 1868-1945 για το Κοράνι και τον Προφήτη Μουχάμμαντ:

Λέει σχετικά με το Κοράνι:

έχει μια ευγλωττία που επηρεάζει  τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και μια ευγλωττία που επηρεάζει την ανθρώπινη ψυχή δεν μπορεί παρά να είναι δύναμη, η οποία βεβαιώνει στον παραλήπτη ότι αυτά τα λεγόμενα δεν μπορεί να είναι ανθρώπινη παραγωγή, όπως υποστηρίζουν μερικοί.

 

Το Κοράνι, εκτός από θεϊκό νόμο, κωδικοποιεί τη ζωή μακριά από τους νόμους της ζούγκλας, μετατρέποντας τη σε μια ζωή τελείως πολιτισμένη. Αν ακούσετε το Κοράνι και εκτελέσετε τα διδάγματά του, θα βρείτε ότι σχεδιάζει για τη ζωή με προηγμένο τρόπο,  πολιτισμένο σπάνια θα το βρείτε στις προηγούμενες βίβλους. Για το λόγο αυτό, το Κοράνι είναι αξιέπαινο, επειδή είναι όντος η Θεϊκή Βίβλος που πρέπει όλοι οι άνθρωποι να το ακολουθούν αφού ήρθε για το καλό τους.

 

Λέει επίσης για τον Προφήτη Μουχάμμαντ:

 

Η ιστορία δεν έχει φέρει μέχρι σήμερα, ίσως και μελλοντικά δεν θα το κάνει, τέτοια απαράμιλλη νοοτροπία, η οποία κατάφερε να αλλάξει τις πολιτικές έννοιες στον κόσμο, όπως εκείνη του Προφήτη του Ισλάμ.

 

 

Όποιος παρακολουθήσει τη ζωή του Προφήτη Μουχάμμαντ, θα συνειδητοποιήσει πως αυτός έχει ζήσει μια κανονική και μια μη κανονική ζωή. Η κανονική του ζωή ήταν με τους συνανθρώπους του, καθοδηγώντας τις πράξεις τους με ό,τι θετικό και αρνητικό έφεραν αυτές οι πράξεις στην ανθρωπότητα.

 

Έχει ζήσει όμως και μια μη κανονική ζωή, όπου έχει βαστάξει δυσκολίες που υπερβαίνουν ότι βάσταξαν οι προηγούμενοι απεσταλμένοι και προφήτες. Παρόλα αυτά έμεινε καρτερικός, έμεινε παράδειγμα προς μίμηση, έμεινε ο καθοδηγητής, των γενεών, καλούσε στην αλήθεια για την οποία έχει επιλεγεί ο ίδιος ως απεσταλμένος.

 

Δεν φοβόταν παρά μόνο το Θεό, τον Κάτοχο της αλήθειας, για αυτό βρήκε μεγάλη επιτυχία, μετατρέποντας την αραβική νοοτροπία, από την απόλυτη οπισθοδρόμηση που ζούσε, στο δρόμο του φωτός. Ο Θεός του έχει αναθέσει να βρει αυτόν το δρόμο στο έθνος του και στα υπόλοιπα έθνη, στα οποία απευθυνόταν με το δικό τους τρόπο, δηλ. όπως ακριβώς τους άρεσε να τους απευθύνεται κανείς.

 

 

Για τη ζωή του βλέπετε:

http://en.wikipedia.org/wiki/Reynold_A._Nicholson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *