Friday, April 19, 2024
Αρθρα - Απόψεις

Thomas Walker Arnold: το Ισλάμ είναι το κλειδί της επιτυχίας

Το Ισλάμ είναι μια θρησκεία με μήνυμα, αυτό έκανε τους Μουσουλμάνους να μεταφέρουν το μήνυμα αυτό προς τους λαούς με τους οποίους ζούσαν μαζί

Τι έγραψε ο μεγάλος ανατολιστής Thomas Walker Arnold 1864-1930 για το μήνυμα του Ισλάμ:

 

Το Ισλάμ είναι μια θρησκεία με μήνυμα, αυτό έκανε τους Μουσουλμάνους να μεταφέρουν το μήνυμα αυτό προς τους λαούς με τους οποίους  ζούσαν μαζί. Τους έκανε να αναζητήσουν μια αξιοπρεπή θέση για τη θρησκεία τους όπου πήγαιναν. Αυτό οφείλεται στην ειλικρινή τους πίστη.

 

 

Η διάδοση αυτής της θρησκείας σε μια μεγάλη έκταση, εκτός της Αραβικής Χερσονήσου, οφείλεται σε κοινωνικούς, πολιτικούς και θρησκευτικούς λόγους, υπάρχει όμως και ένας παράγοντας που είναι πιο σημαντικός και που οδήγησε σε εκείνο το μεγαλειώδες αποτέλεσμα. Είναι οι προσπάθειες που κατέβαλαν οι καλώντες προς το Ισλάμ, αυτοί οι άνθρωποι που αφιέρωσαν όλη τη ζωή τους για την ανάδειξη του Ισλάμ, έχοντας ως πρότυπο μίμησης το χαρακτήρα και την παράδοση του προφήτη Μουχάμμαντ.

 

Το μήνυμα του Ισλάμ δεν ήταν περιορισμένο στον αραβικό κόσμο, όλος ο κόσμος είχε το δικό μερίδιο από αυτό το μήνυμα. Και από τη στιγμή που δεν υπάρχει παρά μόνο ένας Θεός, τότε δεν υπάρχει παρά μόνο μια θρησκεία στην οποία καλείται ολόκληρος ο κόσμος.

 

Προκειμένου το κάλεσμα να είναι προς όλους και να επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα σε όλους τους ανθρώπους και όλους τους λαούς, το βλέπουμε σε πρακτική μορφή στις αποστολές του Μουχάμμαντ προς τους βασιλιάδες εκείνης της εποχής το έτος 6ο μετά την Εγίρα του, καλώντας τους στο Ισλάμ.

 

Το μήνυμα του Ισλάμ ενοποίησε το αραβικό κόσμο και τις αραβικές φυλές, οι οποίες πολεμούσαν συνέχεια μεταξύ τους, τους έκανε όλους ένα ενωμένο έθνος. Κι όταν πέθανε ο Μουχάμμαντ επικρατούσε η γαλήνη στην μεγαλύτερη έκταση της αραβικής Χερσονήσου με τέτοιο τρόπο που δεν είχαν συνηθίσει οι αραβικές φυλές προηγουμένως, παρόλο που αυτές οι φυλές ήταν δεμένες στις συνήθειες των καταστροφών και της εκδίκησης. Η ισλαμική θρησκεία ήταν αυτή που τους οδήγησε προς αυτήν την ένωση.

 

Για τη ζωή του βλέπετε:

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_Walker_Arnold

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *