Friday, March 29, 2024
Η Ζωή τουΟ Προφήτης Μουχάμμαντ

Έπασχε ο Προφήτης Μουχάμμαντ από επιληψία;

Ιδέα πως ο προφήτης υπήρξε επιληπτικός αναπτύχθηκε αρχικά από Οριενταλιστές ,των οποίων τα επιχειρήματα ,από επιστημονικής και ιστορικής πλευράς είναι ατεκμηρίωτα

Οι ισχυρισμοί ότι ο προφήτης Μουχάμμαντ υπέφερε από επιληψία βασίζονται σε ασταθείς υποθέσεις που δεν υποστηρίζονται από ιατρική έρευνα. Στηρίζονται μόνο στις πολλές διαφορετικές περιγραφές της κατάστασής του κατά τη λήψη της αποκάλυψης. Ο προφήτης ήταν σαράντα ετών όταν έλαβε την αποκάλυψη .Αυτό θα σήμαινε πως ο Μουχάμμαντ ανέπτυξε ξαφνικά επιληψία σε ένα μεταγενέστερο στάδιο της ζωής του καθώς δεν έχει αναφερθεί πως υπέφερε από τέτοιου είδους εμπειρίες πριν. Αυτό ,όμως ,από ιατρικής πλευράς είναι εξαιρετικά απίθανο.

Επιπλέον, η επιληψία έχει ιδωθεί ως ένας τρόπος επεξήγησης των οραμάτων και των πνευματικών του εμπειριών .Ο προφήτης δεν έχει αναφερθεί να έχει βρεθεί κάτω από τέτοιου είδους σωματικές ή πνευματικές συνθήκες παρά μόνο κατά την λήψη της αποκάλυψης. Αυτό σημαίνει πως η «επιληψία» του προφήτη συνέβαινε μόνο όταν εμπνεόταν από στίχους από το Κοράνι. Αυτό θα αποτελούσε ιατρική ανωμαλία καθώς η επιληψία δεν συνδέεται με συνέπεια με τέτοιου είδους εμπειρίες.

Η επιληψία όταν δεν συνοδεύεται από θεραπεία επίσης οδηγεί σε νοητική βλάβη.Ο προφήτης λάμβανε την αποκάλυψη είκοσι τρια χρόνια χωρίς να έχει ποτέ αναφερθεί πως η μνήμη και οι πνευματικές του ικανότητες υπέφεραν με οποιονδήποτε τρόπο.
Εάν αναλογιστούμε ολόκληρη την ιστορία της ζωής του προφήτη, καθίσταται φανερή η ακεραιότητα και η συνέπεια της προσωπικότητάς του .Έγινε ο πατέρας ενός έθνους με τρόπο απαράμιλλο στην ανθρώπινη ιστορία.

Από την οικογενειακή του ζωή έως και τη δημόσια εικόνα του ,οι λεπτομέρειες της ζωής του ήταν διαυγείς και αυτό που αναφαίνεται από μια δίκαιη ματιά στην προσωπικότητά του είναι πως δεν μπορούν όλα τα επιτεύγματά του να μειωθούν λόγω ενός ιατρικού λόγου .Οι χιλιάδες σελίδες που έχουν γραφτεί για τη ζωή του δεν αποκαλύπτουν ούτε ίχνος ασυνεπούς και παράλογης συμπεριφοράς.

Η ιδέα πως ο προφήτης υπήρξε επιληπτικός αναπτύχθηκε αρχικά από Οριενταλιστές ,των οποίων τα επιχειρήματα ,από επιστημονικής και ιστορικής πλευράς είναι ατεκμηρίωτα. Από τότε ,το θέμα επαναδιατυπώθηκε από προπαγανδιστές οι οποίοι αδιαφορούν για τη βασιμότητα των ισχυρισμών τους .Από τα παραπάνω είναι σαφές πως εάν κάποιος ρίξει μια ουσιαστική ματιά στη ζωή του προφήτη ,είναι δύσκολο να λάβει σοβαρά υπόψη τέτοιου είδους ισχυρισμό.

islamstory.com

 

One thought on “Έπασχε ο Προφήτης Μουχάμμαντ από επιληψία;

  • ghost

    Αγαπητοί,
    Έχω τις εξής ερωτήσεις. Στην διάρκεια που “κηρύττει” σχετικά με το Ισλάμ, πόσοι τον ακολούθησαν; Και πόσοι τον ακολούθησαν μετά από βιαιοπραγίες; Καθώς επίσης, ποιες είναι οι “προφητείες” ;

    Με εκτίμηση

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *