Wednesday, April 24, 2024
Η Ζωή τουΟ Προφήτης Μουχάμμαντ

Βιογραφία του Προφήτη Μουχάμμαντ 19

Η άφιξη στη Μεδίνα

Οι μουσουλμάνοι περίμεναν με ανυπομονησία την άφιξη του Προφήτη στη Μεδίνα και έβγαιναν καθημερινά σε μια περιοχή, τη Χάρα περιμένοντας να εμφανιστεί μέχρι τη στιγμή που η ζέστη της ημέρας του ανάγκαζε να αποτραβηχτούν. Μαζί τους έβγαιναν και Εβραίοι και περίμεναν κάποιο σημάδι.

Μια μέρα ενώ είχαν φύγει όλοι λόγω της ζέστης, ένας Εβραίος είδε ταξιδιώτες στα άσπρα να πλησιάζουν στη Μεδίνα και φώναξε: «’Αραβες! Αυτός που περιμένατε με ανυπομονησία έχει έρθει!»

Οι μουσουλμάνοι βγήκαν αμέσως τρέχοντας να τον προϋπαντήσουν και από παντού ακούγονταν « Αλλάχου ’κμπαρ».
Οι μουσουλμάνοι που δεν είχαν δει τον Προφήτη ως τότε, αρχικά νόμισαν πως ήταν ο Αμπου Μπάκρ. Ωστόσο, ο ήλιος έγινε πιο δυνατός και ο Αμπου Μπάκρ χρησιμοποίησε ένα ρούχο σαν σκιά για τον Προφήτη ( ειρήνη και ευλογία σε αυτόν).

Ο ’λι που είχε μείνει στη Μέκκα για να επιστρέψει τα αντικείμενα που είχαν εμπιστευτεί κάποιοι από τους Κουράϊς στον Προφήτη, μετά από τρείς μέρες κατευθύνθηκε και αυτός προς τη Μεδίνα πεζός. Συνάντησε τον Προφήτη στην Κούμπα όπου και έμειναν 4 μέρες.

Ο Προφήτης έχτισε σε εκείνη την περιοχή το τζαμί του Κουμπά, το οποίο είναι το πρώτο τζαμί που χτίστηκε στο Ισλάμ. Την Παρασκευή προχώρησε ο Προφήτης και οι σύντροφοί του Προφήτη στη Μεδίνα. Από τότε η πόλη μετονομάστηκε από Γιάθριμπ σε Μαντίνα του Προφήτη.

Τα κορίτσια των Ανσάρ ( των κατοίκων της Μεδίνα) από τη χαρά τους άρχισαν να τραγουδάνε:

Τάλα αλ Μπάντρου αλέινα
Μιν θανιατιλ ουαντά
Ουάζαμπα ας-σουκρ αλέινα
Μα ντα’γα λιλλάχι ντα’γα
Αγιούχα αλ μαμπ’γουθου φίνα
Τζί’τα μπιλ άμρι μουτά

Κάθε οικογένεια των Ανσάρ ζητούσε από τον Προφήτη να μείνει στο σπίτι τους. Ωστόσο ο Προφήτης έμεινε πάνω στην καμήλα και είπε ότι η καμήλα ήταν καθοδηγημένη και να την αφήσουν. Η καμήλα συνέχισε μέχρι που έφτασε σε ένα μέρος στο οποίο κάθισε.

Ο Προφήτης ανακοίνωσε πως σε εκείνο το σημείο θα έχτιζαν το τζαμί. Ρώτησε σε ποιον άνηκε εκείνο το μέρος. Έμαθε ότι ανήκε σε 2 ορφανά και ζήτησε να το αγοράσουν. Τα δύο ορφανά επιθυμούσαν να το χαρίσουν. Ωστόσο τελικά αγοράστηκε.

Ο Προφήτης ( ειρήνη και ευλογία σε αυτόν) έμεινε τελικά στο σπίτι του Αμπου αλ Αγιούμπ αλ Ανσάρι.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *