Thursday, March 28, 2024
Η Ζωή τουΟ Προφήτης Μουχάμμαντ

Βιογραφία του Προφήτη Μουχάμμαντ 18

Ο Προφήτης και η Όμου Μα`μπαντ

Στην πορεία της μετανάστευσης του Προφήτη προς τη Μεδίνα, πέρασε ο Προφήτης από το σπίτι της Όμου Μά`μπαντ. Τη ρώτησαν αν είχε γάλα ή κρέας το οποίο θα μπορούσαν να αγοράσουν, ωστόσο δε βρέθηκε κάτι εφόσον το κοπάδι βρισκόταν μακριά για βοσκή και στην σκηνή βρισκόταν μια κατσίκα μόνο που ήταν αδύναμη και δεν παρήγαγε γάλα.

Μόλις το άκουσε αυτό ο Προφήτης ζήτησε άδεια από εκείνη για να την αρμέξει. Όταν του το επέτρεψε, ο Προφήτης σκούπισε τους μαστούς του προβάτου διαβάζοντας το όνομα του Αλλάχ και αμέσως γέμισαν γάλα. Ο Προφήτης ζήτησε από τη γυναίκα κάποιο σκεύος για να το γεμίσει και πρόσφερε γάλα σε αυτήν, η οποία ήπιε και χόρτασε. Στη συνέχεια μοιράστηκε το υπόλοιπο με τους συντρόφους του. Πριν να αναχωρήσει γέμισε πάλι το σκεύος με γάλα και το πρόσφερε στη γυναίκα.

Ο άντρας της γύρισε με το υπόλοιπο κοπάδι με ελάχιστο γάλα ( ήταν χρονιά ξηρασίας) και έκπληκτος βρήκε γάλα στο σπίτι. Όταν ρώτησε τη γυναίκα του σχετικά, εκείνη του ανέφερε την έλευση ενός ευλογημένου ανθρώπου και του έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με την εμφάνιση του και τη συμπεριφορά του.

Ο άντρας της αφού άκουσε την περιγραφή συνειδητοποίησε ότι ήταν ο ίδιος άνθρωπος που έψαχναν οι Κουράϊς. Η Όμου Μα`μπαντ ενώ είχε τη δυνατότητα να δει τον Προφήτη μόλις για μερικές ώρες, κατάφερε να τον περιγράψει με τις περισσότερες λεπτομέρειες και ακρίβεια από κάθε άλλον.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *