Saturday, April 20, 2024
Η Ζωή τουΟ Προφήτης Μουχάμμαντ

Βιογραφία του Προφήτη Μουχάμμαντ 20

Το Ντουά του Προφήτη και οι πρώτες επαφές του με τους Εβραίους

Όταν πια εγκαταστάθηκαν οι μουσουλμάνοι στη Μεδίνα, άρχισαν λόγω της αλλαγής κλίματος να αρρωσταίνουν. Η Αϊσα είδε πως ο πατέρας της, Αμπου Μπακρ, κόντευε να πεθάνει λόγω της αρρώστιας. Έτσι ενημέρωσε τον Προφήτη σχετικά.

Ο Προφήτης ( ειρήνη και ευλογία σε αυτόν) έκανε ντουά εναντίον των Κουράϊς που τους έβγαλαν από τη Μέκκα και έκανε ντουά ζητώντας από τον Αλλάχ να τους βοηθήσει αγαπήσουν τη Μεδίνα όπως αγαπούσαν τη Μέκκα και να ευλογήσει τη Μεδίνα και να στείλει την αρρώστια στην Τζούχφα. Ο Αλλάχ δέχτηκε το ντουά του Προφήτη και του έδειξε σε όνειρο πως μια μαύρη γυναίκα με ανακατεμένα μαλλιά βγήκε από τη Μεδίνα και πήγε στη Τζούχφα. Αυτό ήταν ένα σύμβολο ότι το ντουά ( παράκληση) του Προφήτη έγινε δεκτό.

Πριν την άφιξη του Προφήτη στη Μεδίνα, υπήρχαν μουσουλμάνοι, εβραίοι και πολυθεϊστές. Η πρώτη επαφή του Προφήτη με τους εβραίους ήταν στην ακόλουθη περίπτωση:

Ένας θρησκευόμενος εβραίος με μεγάλη θέση, ονόματι Αμπντουλλάχ Ιμπν Σαλαμ, όταν άκουσε ότι έφτασε ο Προφήτης είπε: Αλλάχου ’κμπαρ.
Η μητέρα του που τον άκουσε σχολίασε, «Αν είχε επιστρέψει ο Μούσα ( Μωυσής) δε θα έκανες έτσι.»

Εκείνος τότε απάντησε, «Και οι δύο προέρχονται από την ίδια πηγή.»

Επισκέφτηκε λοιπόν τον Προφήτη και του έκανε ερωτήσεις τις οποίες μόνο ένας Προφήτης θα μπορούσε να απαντήσει.

Όταν άκουσε τις απαντήσεις του Προφήτη, αμέσως ασπάστηκε το Ισλάμ.
Είπε: «Προφήτη του Αλλάχ, φώναξε τους εβραίους και ρώτα τους για μένα χωρίς να τους ενημερώσεις πως ασπάστηκα το Ισλάμ.»

Όταν ήρθαν οι εβραίοι ο Αμπντουλλάχ μπήκε στο σπίτι. Τους ρώτησε ο Προφήτης, «Τι γνώμη έχετε για τον Αμντουλλάχ Ιμπν Σαλάμ;» Είπαν, «Είναι καλύτερος από εμάς και είναι γιός του καλύτερου από εμάς. Είναι κύριός μας και γιός αυτού που είναι κύριός μας.»

Βγήκε ο Αμπντουλλάχ Ιμπν Σαλάμ και είπε, «Ας χάντου αν λα ιλλάχα ίλα Αλλάχ, ουα ας χάντου ανα Μουχάμμανταν ρασουλ Αλλάχ.»

Οι εβραίοι ακούγοντας τα λόγια του αμέσως είπαν, «Είναι ο χειρότερος και ο γιός του χειρότερου από εμάς.»

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *