Thursday, April 18, 2024
Αρθρα - Απόψεις

Η εκστρατεία κατά του Ισλάμ – μέρος – 1

Ένα άρθρο του ορθόδοξου επισκόπου Γ. Χοντρ στη λιβανέζικη εφημερίδα Annahar.

 

Γιατί γίνεται αυτή η λυσσασμένη εκστρατεία κατά του Ισλάμ εκ μέρους της Δύσης; Εάν θελήσουμε να καταλάβουμε τα πράγματα χωρίς ερμηνείες, ια πούμε πως υπάρχει μια επιθυμία για το εξόντωση του Ισλάμ με ειρωνεία και εμφανή εκδίκηση. Γιατί η προκλητικότητα απέναντι στους Μουσουλμάνους σήμερα λες και μια ορχήστρα διοργανώνει κάποιο έργο με εχθρικές προτάσεις ανάμεσα σε ανθρώπους  που προέρχονται από διαφόρους ορίζοντες.

 

 

Το έργο ξεκίνησε με τις βλάσφημες φωτογραφίες και έφτασε σε αυτό το προσβλητικό έργο του οποίου είδα ένα τμήμα και το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς για αυτό είναι πως είναι αυθάδες επειδή προσβάλει καθαρά τον Αραβα Προφήτη..

 

 

Επίσης έμεινα έκπληκτος από τις προσβολές στο γαλλικό Τύπο, πράγματι δεν καταλαβαίνω αυτήν την εμμονή στη καταπολέμηση του Ισλάμ ειδικά που ο κόσμος σήμερα αναζητά την ειρήνη και που το εχθρικό κλίμα ανάμεσα στα θρησκεύματα έχει εξαφανιστεί εδώ και πολύ καιρό. Υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις καταπολέμησης του Ισλάμ; Αυτό που φαίνεται καθαρά σε όσους παρακολουθούν τα θρησκευτικά ζητήματα ανά τον Κόσμο είναι πως οι εκκλησίες κάνουν ένα άνοιγμα στις άλλες θρησκείες, πράγμα που αποδεικνύεται με έγγραφα.

 

 

Βλέπουμε σήμερα τις χριστιανικές θεολογικές σχολές σε αυτήν τη χώρα (Λίβανος) και σε άλλες χώρες να διδάσκουν το Ισλάμ και άλλες θρησκείες με πλήρη επιστημονική μεθοδολογία όπως το διδάσκουν οι Μουσουλμάνοι χωρίς αμφισβητήσεις και λογομαχίες. Το ισλαμικό πολιτισμό στα πανεπιστήμια το διδάσκουν μουσουλμάνοι και χριστιανοί. Για χρόνια ανέλαβα εγώ αυτό το έργο στο πανεπιστήμιο χωρίς να εκφέρει κανείς αντίρρηση λέγοντας : πως μπορεί ένας χριστιανός ιερέας να διδάσκει τα ισλαμικά ζητήματα ως ένα μέρος του αραβικού πολιτισμού.

 

 

Τι έχουν στο μυαλό τους οι παραγωγοί των έργων ή οι δημοσιογράφοι ώστε να προσβάλουν το Ισλάμ; Πως φάνηκε αυτό το φαινόμενο; Αυτό που θέλω να πω είναι πως τα χριστιανικά δόγματα, εγώ παρακολουθώ τις πνευματικές και πρακτικές τους δραστηριότητες, δεν είναι καθόλου εναντίον της ισλαμικής πίστης. Αυτό που συμπεραίνω είναι πως οι χριστιανικές πνευματικές ηγεσίες δεν ευθύνονται για αυτή την τρελή πράξη της οποίας είδαμε μερικές ενδείξεις στον Τύπο και στο σινεμά. Οι πνευματικές και θρησκευτικές ηγεσίες των Αράβων Μουσουλμάνων το ξέρουν αυτό.

 

 

 

http://www.annahar.com/article.php?t=makalat&p=4&d=24863

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *