Saturday, April 20, 2024
Γεγονότα

Η Μάχη του Αιν Τζαλούτ – Μέρος 1

Και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τις δυνάμεις του Κυρίου, εκτός από Αυτόν

γραμμένο από τον Αμπντούλ-Ραχίμ Αμμάρ

Ο στρατός του Κατμπάγκα, έφθασε, έχοντας προηγηθεί η φήμη τους για τη δύναμη και την ωμότητά τους, θεωρώντας εαυτούς υπεράνω, πιστεύοντας ότι ο στρατός τους ήταν ανίκητος ενώ ο μουσουλμανικός στρατός ήταν έτοιμος και περίμενε. Ενώ περίμεναν, εξεπλάγησαν ευχάριστα βρίσκοντας μεγάλο αριθμό μουσουλμάνων εθελοντών να έρχονται από πόλεις και χωριά της Παλαιστίνης να συμμετάσχουν στο μουσουλμανικό στρατό. Οι μουσουλμάνοι αυτοί αναζητούσαν απλώς μια ηγεσία που να ενώνει και να συντονίζει τις προσπάθειές τους. Ο Κοτόζ ήταν το πρότυπο αυτού του ρόλου και ο ηγέτης ο οποίος ήταν ικανός να τους ενώσει όλους υπό τη μουσουλμανική σημαία.

Αυτοί οι εθελοντές χρησιμοποιήθηκαν για τόσες πολλές δουλειές που θα είχαν κρατήσει ένα μέρος του αρχικού στρατού απασχολημένο, όπως η προετοιμασία αλόγων, η παράδοση βελών στους σκοπευτές, η φροντίδα για τις προμήθειες τροφίμων και νερού, η περίθαλψη και μετακίνηση των τραυματιών. Αυτοί οι εθελοντές απελευθέρωσαν το στρατό να ασχοληθεί με τον πραγματικό πόλεμο. Οι αριθμοί των εθελοντών θα έκαναν επίσης το στρατό να μοιάσει πολύ μεγαλύτερος απ’ ότι πραγματικά ήταν, φοβίζοντας τον εχθρό. Μετά ήρθε κόσμος που δεν μπορούσε να πολεμήσει, ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά, όλοι μαζεύτηκαν στις παρυφές του ’ιν Τζαλούτ, επευφημώντας το στρατό, προσευχόμενοι γι’ αυτόν και φωνάζοντας «Αλλάχου Ακμπαρ!» (ο Αλλάχ είναι μεγάλος).

Στρατιώτης του Αλλάχ από τον Στρατό των Μογγόλων!:

Ενώ ο μουσουλμανικός στρατός περίμενε, ένας αγγελιοφόρος έφθασε από τον Σάρεμ Ελ-Ντιν Αϊμπέκ (ο οποίος είχε αιχμαλωτιστεί από τους Μογγόλους στη Συρία, μετά εντάχθηκε στις δυνάμεις τους και πολέμησε ενάντια στους Μουσουλμάνους  είναι άγνωστο εάν το δέχθηκε αυτό οικιοθελώς ή εάν εξαναγκάστηκε να το κάνει). Αυτός ο αγγελιοφόρος αποφάσισε να βοηθήσει τους μουσουλμάνους με όποιο τρόπο μπορούσε.

«Και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τις δυνάμεις του Κυρίου, εκτός από Αυτόν» [Κοράνι 74:31]

Ο Σάρεμ Αϊμπέκ έστειλε κάποιες σημαντικές πληροφορίες στον Κοτόζ για να τον βοηθήσει να αξιολογήσει σωστά το μογγολικό στρατό:

Οι Μογγόλοι δεν ήταν στη συνηθισμένη τους δύναμη ο Χολάκο είχε πάρει έναν μεγάλο αριθμό στρατιωτών μαζί του στο Ταμπρίζ. Οπότε ο στρατός είναι λιγότερο επικίνδυνος, οπότε μη φοβάστε. Αυτό ήταν μια πολύτιμη πληροφορία πράγματι, ήταν μια ισχυρή υποστήριξη για τον μουσουλμανικό στρατό.

Η δεξιά πλευρά του μογγολικού στρατού ήταν πολύ ισχυρότερη από την αριστερή πλευρά, οπότε δυναμώστε την αριστερή σας πλευρά, που θα αντιμετωπίσει τη δεξιά τους.
Ο Αλ Σραφ του Χεμς και ο Σάρεμ Ελ Ντιν θα είναι με τους Μογγόλους μαζί με την μουσουλμανική τους δύναμη που εντάχθηκε στο μογγολικό στρατό, αλλά θα εγκαταλείψουν τους Μογγόλους και θα πάνε με τον Κοτόζ εναντίον τους.

Αυτές οι τρεις πληροφορίες ελήφθησαν υπόψη αλλά ο Κοτόζ παρόλα αυτά σκέφτηκε ότι ίσως ήταν τέχνασμα, οπότε δεν στηρίχτηκε στην πληροφόρηση για μια εύκολη νίκη. Αυτή η νύχτα ήταν η νύχτα που οι Μουσουλμάνοι περίμεναν για πολύ καιρό να έρθει. Όλες οι προετοιμασίες θα καρποφορούσαν κατά τη διάρκεια της επόμενης ημέρας και ο Κοτόζ και ο στρατός του ήταν έτοιμοι. Όταν ο μαζικός μογγολικός στρατός εμφανίστηκε στον ορίζοντα, το δεύτερο πρωινό, οι μουσουλμάνοι ήδη είχαν προσευχηθεί το Αλ Φατζρ, ήταν η Παρασκευή, η 25η του Ραμαζανιού, 658 έτος Εγίρας.

islamstory.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *