Thursday, March 28, 2024
Αρθρα - Απόψεις

Μια φωτογραφία και μια ερώτηση

Οι «κύριοι» που χρησιμοποιούν τέτοιες φωτογραφίες όταν αναφέρονται στο Ισλάμ θα ένιωθαν καλά εάν κάποιος μουσουλμάνος χρησιμοποιούσε παρόμοιες φωτογραφίες που προσβάλουν τη θρησκεία και την πατρίδα τους;

Η φωτογραφία που επισυνάπτεται στο άρθρο είναι μια από τις πολλές προσβλητικές φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται συχνά από κάποια ελληνικά μέσα ενημέρωσης και  blogs, όταν αναφέρονται στο Ισλάμ.

Παράδοξο είναι πως τέτοιες φωτογραφίες χρησιμοποιούνται από τα συγκεκριμένα μέσα όταν αναφέρονται σε οποιοδήποτε θέμα που αφορά το Ισλάμ, κι ας είναι θετικό. Βέβαια αυτά τα μέσα δεν πρόκειται να βγάλουν κάτι θετικό για το Ισλάμ και τους μουσουλμάνους, γιατί όλα τα βλέπουν σκούρα..

Το πιο παράδοξο της υπόθεσης είναι πως οι «κύριοι» που επιμελούνται αυτά τα μέσα υποστηρίζουν πως είναι κοντά στη χριστιανική θρησκεία και τον πατριωτισμό.

 

 

Αραγε οι «κύριοι» που χρησιμοποιούν τέτοιες φωτογραφίες όταν αναφέρονται στο Ισλάμ θα ένιωθαν καλά εάν κάποιος μουσουλμάνος χρησιμοποιούσε παρόμοιες φωτογραφίες που προσβάλουν τη θρησκεία και την πατρίδα τους;

Έχουν δει καθόλου κανένα σκίτσο από μουσουλμάνο που προσβάλλει το Χριστό ή το Χριστιανισμό;

Ή αυτοί μόνο είναι άνθρωποι με συναισθήματα και οι άλλοι είναι μια υποκατηγορία ανθρωποειδών ;

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *