Friday, April 19, 2024
Η Ζωή τουΟ Προφήτης Μουχάμμαντ

Ο Προφήτης Μουχάμμαντ ο Πρώτος από τους 100 Πιο Σπουδαίους Ανθρώπους

Οι λόγοι που οδήγησαν τον Michael Hart να επιλέξει τον Μουχάμμαντ σαν τον πρώτο από τους 100 σπουδαιότερους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στην ιστορία. 

Ο Michael Hart λέει στο βιβλίο του ο Μουχάμμαντ είναι η επιλογή μου ως ο πρώτος από τους πιο σπουδαίους ανθρώπους στην ιστορία. Όποιος διαβάσει αυτή τη δήλωση μπορεί να εκπλαγεί, αλλά είναι ο μοναδικός άνθρωπος που είχε μεγάλα επιτεύγματα και στα δύο επίπεδα: θρησκευτικό και κοσμικό.

Υπήρξαν σημαντικοί απόστολοι, προφήτες, σοφοί που ξεκίνησαν με μεγάλα μηνύματα αλλά πέθαναν χωρίς να τα ολοκληρώσουν, όπως ο Χριστός στο Χριστιανισμό. Ο Χριστός ήταν υπεύθυνος για το ηθικό κομμάτι του Χριστιανισμού και ο Απόστολος Παύλος ήταν αυτός που κατά βάση εξέλιξε τη χριστιανική θεολογία και αυτός που πραγματοποίησε το θρησκευτικό κάλεσμα.

Ο Μουχάμμαντ ωστόσο ήταν υπεύθυνος τόσο για τη θεολογία του Ισλάμ όσο και για τις ηθικές του αξίες. Επίσης έπαιξε σημαντικό ρόλο στον προσηλυτισμό στην πίστη.
Ο Μουχάμμαντ είναι ο μοναδικός που ολοκλήρωσε το θρησκευτικό μήνυμά του, καθόρισε τους κανόνες της θρησκείας. Πολύς κόσμος ασπάστηκε την θρησκεία του Ισλάμ κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Επίσης ο Προφήτης Μουχάμμαντ ίδρυσε καινούριο κράτος και σε κοσμικό επίπεδο, ένωσε τις φυλές σε μία, έθεσε τους κανόνες που θα ακολουθούσε το κράτος. Όλα αυτά κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Αναφέρει ο Μπουχάρι: Αναφέρεται πως ο ’νας ( είθε ο Αλλάχ να είναι ευχαριστημένος από αυτόν είπε): Υπήρχε ένα αγόρι ( εβραίος) που σέρβιρε τον Προφήτη ( ειρήνη και ευλογία σε Αυτόν) και αρρώστησε. Ο Προφήτης πήγε να τον επισκεφτεί. Κάθισε στο προσκέφαλό του και είπε: “Γίνε Μουσουλμάνος” Το αγόρι κοίταξε τον πατέρα του που ήταν παρών και ο πατέρας του είπε: Υπάκουσε τον Αμπου αλ Κάσσιμ. Και έτσι έγινε μουσουλμάνος και ο Προφήτης έφυγε λέγοντας: “Δόξα στον Αλλάχ που τον έσωσε από την φωτιά.”

(Μπουχάρι, 1290)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *