Monday, September 16, 2024
Η Ζωή τουΟ Προφήτης Μουχάμμαντ

Ο Προφήτης Mουχάμμαντ στα μάτια τους 2



4 χρόνια μετά το θάνατο του Ιουστινιανού το 569 μ.Χ. γεννήθηκε στην Αραβία ο άνδρας που περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο ασκησε τη μεγαλύτερη επιρροή στο ανθρώπινο είδος..ο Μουχάμμαντ

 

W.Montgomery Watt

Διδάκτορ Ισλαμικών σπουδών και ένας από τους ιστορικούς του Ισλάμ στη Δύση. Γεννήθηκε στις 14 Μαρτίου 1909.

 

«Η ετοιμότητα του να υποστεί διώξεις για τις πεποιθήσεις του και η ηψηλή ηθική του χαρακτήρα των ανθρώπων που πίστεψαν σε αυτόν και τον είδαν σαν ηγέτη και το μεγαλείο του μεγαλύτερου επιτεύγματος του- όλα συγκλίνουν  συνάδουν με την ηψηλή ακεραιότητα του..Το να σκιαγραφήσει κανείς τον Μουχάμμαντ ως επιβάλλοντα εγείρει περισσότερα προβλήματα παρα τα λύνει. Επιπλέον καμμία από τις μεγάλες φιγούρες της ιστορίας δεν είναι τόσο υποτιμημένη στη Δύση όσο ο Μουχάμμαντ».

 

 

 

John William Draper. Αμερικάνος επιστήμων-φιλόσοφος, φυσικός, χημικός, ιστορικός,και φωτογράφος. Γεννήθηκε στις 5 Μαίου 1811.

 

 

«4 χρόνια μετά το θάνατο του Ιουστινιανού το 569 μ.Χ. γεννήθηκε στη Μεκκα, στην Αραβία ο άνδρας που περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο ασκησε τη μεγαλύτερη επιρροή στο ανθρώπινο είδος..ο Μουχάμμαντ».

 

 

 

 

 

 

John Langshaw Austin.

Βρετανός φιλόσοφος της γλώσσας. Γεννήθηκε στο Lancaster στις 28 Μαρτίου 1911. Ήταν καθηγητής ηθικής φιλοσοφίας του Whiteστο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

 

 

«Σε λιγότερο από ένα χρόνο δημιουργήθηκε ο ονομαστικός και χρονικός νόμος της Μεντινας με τα χέρια του πάνω στο μοχλό που επρόκειτω να τραντάξει τον κόσμο».

 

 

 

Εγκυκλοπαίδεια Britannica:

«O Μουχάμμαντ είναι ο πιο πετυχημένος προφήτης και θρησκευτική προσωπικότητα».

 

 

 

Samuel Marinus Zwemer. Aμερικάνος ιεραπόστολος, ταξιδιώτης και ακαδημαίκός. Γεννήθηκε στις 12 Απριλίου 1867 στο Vriesland, Michigan. Το 1887 αποφοίτησε  από το κολλεγιο Hope της Ολλανδίας, στο Mich. Το 1929 διορίστηκε καθηγητής των Αποστολών  και καθηγητης Ιστορίας και θρησκευτικών σπουδών  στο Princeton Theological Seminary.

 

«O Μουχάμμαντ ήταν ένας ικανός αναμορφωτής, εύγλωττος, με κουράγιο και τόλμη, ένας μεγάλος στοχαστής. Δεν μπορούμε να του αποδώσουμε τίποτα που να αντικρούει αυτές τις ποιότητες. Το Κοράνι που μας έφερε και η ίδια η Ιστορία φέρουν μαρτυρία στις αλήθειες αυτών των ισχυρισμών».

 

 

 

Johan Wolfgang von Goethe.

Γερμανος συγγραφεας και ποιητής. Ο George Eliot τον αποκαλεί  «τον Μεγαλύτερο άνδρα του Γερμανικού πνεύματος….και τον τελευταίο πραγματικό πολυμαθή που ήρθε στη γη.»

Είναι ο εισηγητής του όρου «Παγκόσμια Λογοτεχνία» έχοντας δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη λογοτεχνία της Αγγλιας, Γαλλίας, Ιταλίας και κλασσικής Ελλάδας, της Περσίας και της Αραβικής Λογοτεχνίας μεταξύ άλλων.

 

 

«Εμείς οι Ευρωπαίοι με τη δική μας αντίληψη και ιδέες δεν έχουμε ακόμα κατακτήσει αυτό που κατέκτησε ο Μουχάμμαντ και κανείς δε θα μπορέσει ποτε να τον ξεπεράσει. Αναζήτησα στην ιστορία το πιό ευγενές παράδειγμα ανθρώπου για να ακολουθήσω και το βρήκα στο πρόσωπο του Μουχάμμαντ. Με αυτό τον τρόπο η αλήθεια πρέπει να επικρατήσει και να γίνει υπέρτατη. Γιατί ο Μουχάμμαντ πέτυχε να υποτάξει ολόκληρο τον κόσμο με μέσον του την μοναδικότητα του θεού».

 

 

Μετάφραση: Πάνος Γεράκης

Καθηγητής ξένων γλωσσών

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

 

πηγή

http://www.islamonline.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *