Friday, April 19, 2024
Παιδιά

 Ο προφήτης Αβραάμ 1

Στη Βαβυλώνα ζούσε ο ’ζαρ, ο πιο διάσημος γλύπτης της πόλης. Ο ’ζαρ έφτιαχνε με τα χέρια του είδωλα από πέτρα και ξύλο, και τα προωθούσε στο εμπόριο

1

Πολλά χρόνια πριν την εποχή μας, οι κάτοικοι της Βαβυλώνας, μιας πόλης του σημερινού Ιράκ, ζούσαν μια ζωή γεμάτη με πλούτο και ευημερία, ήταν όμως παραπλανημένοι θρησκευτικά, μια ομάδα τους κατασκεύαζε είδωλα και τα λάτρευε, άλλη ομάδα λάτρευε τους πλανήτες, τη σελήνη και τα αστέρια, μια Τρίτη ομάδα λάτρευε το βασιλειά ο οποίος ήταν άδικος και δικτάτορας κυβερνήτης, ισχυριζόταν την θεότητα και κάλεσε τους πολίτες του να τον λατρεύουν.

2

Στη Βαβυλώνα ζούσε ο ’ζαρ, ο πιο διάσημος γλύπτης της πόλης. Ο ’ζαρ έφτιαχνε με τα χέρια του είδωλα από πέτρα και ξύλο, και τα προωθούσε στο εμπόριο. Η θέληση του Αλλάχ έκρινε να γεννηθεί από την απιστία του ’ζαρ η πίστη της προφητείας. Έτσι, ο ’ζαρ είχε γιο τον Αβραάμ.

3

Ο Αβραάμ κοιτάζοντας τον ουρανό παρατήρησε έναν πλανήτη, και είπε: αυτός είναι ο θεός μου, όταν όμως βασίλευσε σχολίασε δεν μ΄, αρέσουν οι θεοί που βασιλεύουν. Αργότερα παρατήρησε τη σελήνη, και πάλι είπε : αυτός είναι ο θεός μου, αλλά η σελήνη έδυσε στη σειρά της, ο Αβραάμ είπε: αν δεν με καθοδηγήσει ο Θεός μου προς την αληθινή θρησκεία θα είμαι ένας από τους άδικους.

Το επόμενο πρωί ο Αβραάμ είδε τον ήλιο, είπε: αυτός είναι ο θεός μου, αυτός είναι μεγαλύτερος. Ο ήλιος βασίλεψε κι αυτός, ο Αβραάμ είπε: ο Αλλάχ είναι πιο μεγάλος από όλα αυτά, κι από τα είδωλα, και από τους πλανήτες, αυτός δημιούργησε τους πλανήτες, και βρίσκεται παντού.

4

Ο Αβραάμ επέστρεψε στο σπίτι του, εκεί αντικρίζει τον πατέρα του να υποκλίνεται στα είδωλα, αποφάσισε να τον καλέσει στη λατρεία του Αλλάχ του μοναδικού, έτσι του εξήγησε ότι τα είδωλα που λάτρευε ήταν τελείως αδύνατα να επιφέρουν όφελος ή ζημιά, του είπε ότι ο Θεός του έμαθε πολλές χρήσιμες γνώσεις, του είπε ότι τον καλεί να κατευθυνθεί προς το εγκόσμιο καλό ώστε να είναι άξιος να εισέλθει στο παράδεισο και να αποφύγει την κόλαση. Ο πατέρας του θύμωσε και τον απείλησε με το θάνατο αν δεν σταματήσει το κάλεσμα του. Ο πατέρας δεν αρκέστηκε με τις απειλές του, αλλά προχώρησε πιο πέρα και έδιωξε τον γιο του εκτός σπιτιού.

5

Ο Αβραάμ αποφάσισε να καλέσει τους συνανθρώπους του προς τη λατρεία του μοναδικού Θεού, έτσι πήγε στο κεντρικό ναό όπου λάτρευαν τα είδωλα τους.

– Αυτά τα είδωλα δεν είναι θεοί, δεν μπορούν να πράττουν τίποτα. Τους είπε.

– Μα είναι η θρησκεία των πατεράδων και των παππούδων μας. Απάντησαν αυτοί.

– Αυτός που είναι ο μόνος αξιολάτρευτος είναι ο Αλλάχ, του είπε, ο δημιουργός και ο δότης των πάντων.

Βέβαια αυτοί αδιαφόρησαν για το κάλεσμα του Αβραάμ, και αρνήθηκαν να τον υπακούσουν, α Αβραάμ τους προειδοποίησε ότι κάτι θα κάνει στα είδωλα τους, όμως τον άφησαν εκεί και αποχώρησαν να γιορτάσουν μια γιορτή τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *