Saturday, April 20, 2024
Παιδιά

Ο προφήτης Αβραάμ 2

[ 05.07.2010 ] 

Η μεγάλη έκπληξη για όλους ήταν με την έξοδο του Αβραάμ από τη φωτιά σώος και αβλαβής, ήταν η θέληση του Αλλάχ, να μη πάθει ο προφήτης του τίποτα το κακό.

6

Όταν ο ναός άδειασε, ο Αβραάμ κατάστρεψε τα είδωλα του ναού χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο τσεκούρι, και τα άφησε κομμάτια από πέτρες και ξύλο, εκτός από το μεγαλύτερο τους, στο λαιμό του οποίου ο Αβραάμ θα κρεμάσει το τσεκούρι.

Όταν οι ειδωλολάτρες επέστρεψαν στο ναό τους, έμεινα άφωνοι μπροστά στη θέα που αντίκρισαν, άρχισαν να αναρωτιούνται ποιος έκανε τέτοιο κακό στους θεούς τους, και τότε θυμήθηκαν τα λόγια και τις απειλές του Αβραάμ.

7

Έτσι, τον ρώτησαν αν είναι αυτός που κατάστρεψε τα είδωλα, ο Αβραάμ έδειξε ειρωνικά το μεγάλο είδωλο λέγοντας: αυτός το έκανε, ρωτήστε τους αν μιλάνε…

– Ξέρεις καλά ότι τα είδωλα που λατρεύουμε δεν μιλούν. Του είπαν, τι μας ζητάς;

– Τότε πως λατρεύετε είδωλα που δεν μιλάνε ούτε μπορούν να προστατέψουν τον εαυτό τους.

Οι ειδωλολάτρες αποφάσισαν να τον εκτελέσουν, έτσι του έδεσαν τα χέρια και τον πήραν κάπου να τον κάψουν ζωντανό.

8

Ο κόσμος μαζεύτηκε να παρακολουθήσει το βασανισμό και την εκτέλεση του Αβραάμ, οι ειδωλολάτρες έσκαψαν μια μεγάλη και βαθιά έκταση στο χώμα και τη γέμισαν με ξύλο, τα άναψαν αμέσως, οι φλόγες της φωτιάς έφταναν πολύ ψηλά στον ουρανό, ο κόσμος στεκόταν μακριά λόγω της ζέστης.

Οι ειδωλολάτρες έδεσαν τον Αβραάμ σε ένα καταπέλτη, και τον πέταξαν με δεμένα χέρια στη φωτιά, ο Αβραάμ έπεσε ακριβώς στη μέση της φωτιάς.

Η μεγάλη έκπληξη για όλους ήταν με την έξοδο του Αβραάμ από τη φωτιά σώος και αβλαβής, ήταν η θέληση του Αλλάχ, να μη πάθει ο προφήτης του τίποτα το κακό.

9

Ο Αβραάμ πήγε να συναντήσει τον άδικο βασιλιά, μήπως τον πείσει να λατρεύει τον Αλλάχ, εκείνος του είπε: πες μου για τον Θεό που λατρεύεις, τι είναι ; Είναι εκείνος που ζωντανεύει και που πεθάνει, απάντησε ο Αβραάμ. Α βασιλιάς του είπε απλά: μα κ,εγώ τα κάνω αυτά, μπορώ να πεθάνω κάποιον διατάζοντας να σκοτωθεί, και να ζωντανέψω έναν άλλον διατάζοντας να αφεθεί ελεύθερος.

Ο Αβραάμ του απάντησε: ο Αλλάχ φέρνει τον ήλιο από την ανατολή, μήπως μπορείς να το φέρεις από τη δύση; Ο βασιλιάς σιώπησε και δεν είχε τι να απαντήσει, ο Αβραάμ αποχώρησε από το κάστρο.

10

οι συνάνθρωποι του Αβραάμ επέμεναν στην απιστία τους, μόνο λίγοι τον ακολούθησαν, όταν διαπίστωσε όταν δεν θα τον πιστέψει κανένας άλλος αποφάσισε να μεταναστέψει. Ο Αβραάμ ταξίδεψε με την γυναίκα του την κυρία Σάρα και τον ανιψιό του Λωτ στη Συρία, στην Παλαιστίνη, και στην Αίγυπτο, όπου παντρεύτηκε την κυρία Χάζαρ. Όλο αυτό το διάστημα καλούσε τον κόσμο στη λατρεία του Μοναδικού θεού, για αυτό ο Αλλάχ του έδωσε δυο παιδιά τον Ισμαίλ και τον Ισχάκ, οι μεταγενέστεροι προφήτες θα είναι απόγονοι του Αβραάμ, και θα έχουν ως απόδειξη εγκυρότητας τα ιερά βιβλία.

11

Ο Αβραάμ ταξίδεψε με την γυναίκα του την Χάζαρ και το γιό του τον Ισμαίλ στο βάθος της έρημου, εκεί τους εγκατάλειψε σε μια χάραδρα βάσει των διαταγών του Θεού. Ο Ιαμαίλ και η μάνα του έζησαν σ, κείνο το μέρος, σιγά σιγά μαζεύτηκε γύρω τους αρκετός κόσμος, ύστερα ο Θεός διάταξε στον Αβραάμ να χτίσει το ιερό τέμενος, έτσι κατευθύνθηκε στη Μέκκα και συνεργάστηκε με το γιό του να χτίσουν το πρώτο ναό, η κάαμπα, με σκοπό τη λατρεία του Θεού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *