Friday, April 26, 2024
Αρθρα - Απόψεις

Ο Jean-Jacques Rousseau για τον προφήτη Μουχάμμαντ

Το μήνυμα του Μουχάμμαντ είναι δυνατό, του παρείχε δύναμη με την οποία αυτός μετέδιδε τα διδάγματά του που βρήκαν ανταπόκριση άνευ προηγούμενου.

Ο Jean-Jacques Rousseau εξέφρασε το θαυμασμό του προς τον Προφήτη Μουχάμμαντ και το έργο του. λέει σχετικά:

 

Ο κόσμος δεν έχει δει μέχρι στιγμής έναν άνδρα που έχει καταφέρει να μετατρέψει τα μυαλά και τις καρδιές από την ειδωλολατρία προς τη λατρεία του Μοναδικού Θεού, παρά μόνο το Μουχάμμαντ.

 

 

 

 

Και αν ο ίδιος δεν έχει ξεκινήσει τη ζωή του ως φερέγγυος και έμπιστος άνθρωπος, δεν θα τον έχουν πιστέψει οι άνθρωποι που ήταν γύρο του, ιδιαίτερα αφού παρέλαβε το Θεϊκό Μήνυμα, που έπρεπε να διαδώσει στους δικούς του ανθρώπους, οι οποίοι είχαν σκληρές καρδιές και δύσπιστα μυαλά.

 

 

 

Ο ουρανός όμως, που τον επέλεξε ώστε να διαδώσει το μήνυμα, φρόντιζε να το προετοιμάσει από μικρός, έτσι μεγάλωσε ως σκεπτόμενος άνθρωπος, αγαπούσε τη φύση, είχε τη ροπή προς την απομόνωση ώστε να είναι μόνος του.

 

Αυτή η απομόνωση από μόνη της, αποτελεί μια κατάρτιση που δεν αντέχουν παρά μόνο οι άνδρες που φτιάχνουν τη ζωή. Η απομόνωση του Μουχάμμαντ δεν είχε παρά μόνο αυτό το σκοπό.

 

Το μήνυμα του Μουχάμμαντ είναι δυνατό, του παρείχε δύναμη με την οποία αυτός μετέδιδε τα διδάγματά του που βρήκαν ανταπόκριση άνευ προηγούμενου.

 

Κι αν ο Μουχάμμαντ ζούσε παραπάνω από όσα έζησε, θα έχει επικρατήσει με το μήνυμά του στον κόσμο αυτόν..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *