Friday, March 29, 2024
Αρθρα - Απόψεις

Ο Voltaire για το Ισλάμ

Απόδειξη ότι το Ισλάμ δεν διαδόθηκε με το σπαθί αποτελεί το γεγονός ότι πολλοί το ασπάστηκαν ενώ ήταν μακριά από τις χώρες και τις κατακτήσεις του. επομένως πως έφτασε το σπαθί σε αυτούς όπως υποστηρίζουν οι ιστορικοί και οι ρήτορες μας;

Λέει ο μεγάλος φιλόσοφος Voltaire  1694 – 1778 για το Ισλάμ:

 

Το Ισλάμ είναι μια αξιοθαύμαστη θρησκεία επειδή έκανε τους Νέγρους της Αφρικής να νιώθουν άνθρωποι, επίσης έκανε τους κατοίκους των νησιών του Ινδικού ωκεανού να συνειδητοποιήσουν πως υπάρχει μια δύναμη εκτός από αυτήν που ήξεραν και συνήθισαν.

 

Αυτή η θρησκεία, το Ισλάμ, σημαίνει την απόλυτη υπακοή στη θέληση του Δημιουργού.

Η λέξη (Ισλάμ) φτάνει ώστε να προσανατολιστούν αρκετά πλήθη.

 

Στη συνέχεια απορρίπτει τις κατηγορίες πως το Ισλάμ διαδόθηκε με το ξίφος, παραθέτοντας και επιχειρήματα:

 

Δεν αληθεύει πως το Ισλάμ κατέλαβε, με το σπαθί, τη μισή οικουμένη. Αυτές είναι φήμες που σκοπό έχουν να πλήττουν την αξία του Ισλάμ και του Προφήτη του.

 

Το μεγαλύτερο όπλο που χρησιμοποίησαν οι Μουσουλμάνοι, για τη διάδοση του Ισλάμ, είναι ότι οι ίδιοι χαρακτηρίζονταν από υψηλό ηθικό και ας διαβάσει όποιος  θέλει να μάθει για αυτά, και ας μάθει για το Ισλάμ και τις κατακτήσεις του ώστε να ξέρει τι ήθελαν οι ιστορικοί του μίσους από το Ισλάμ, το οποίο ούτε μίσησε, ούτε θα μισήσει καμία θρησκεία που του προηγήθηκε.

 

Απόδειξη ότι το Ισλάμ δεν διαδόθηκε με το σπαθί αποτελεί το γεγονός ότι πολλοί το ασπάστηκαν ενώ ήταν μακριά από τις χώρες και τις κατακτήσεις του. επομένως  πως έφτασε το σπαθί σε αυτούς όπως υποστηρίζουν οι ιστορικοί και οι ρήτορες μας;

 

Θέλουμε να διαγράψουμε αυτά τα λάθη στα οποία στηρίχτηκαν όσοι μισούν το Ισλάμ και την ιστορία. Γιατί όσοι ψεύδονται στην ιστορία δεν αξίζουν το ελάχιστον βαθμό σεβασμού.

 

Χωρίς αμφιβολία, το Ισλάμ έχει μια βίβλο που δεν αλλοιώθηκε ποτέ, επειδή κανείς δεν μπορεί να την παρομοιώσει ούτε σε ένα γράμμα. Αυτά που έφερε η Θεϊκή έμπνευση δεν μπορεί να τα παρομοιάσει άνθρωπος.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *