Friday, March 29, 2024
Η Ζωή τουΟ Προφήτης Μουχάμμαντ

Ένα ξεχωριστό κείμενο του Bernard Shaw για τον Προφήτη Μουχάμμαντ

Πιστεύω πως αυτή η αξιόλογη θρησκεία θα επικρατήσει κάποια μέρα στον κόσμο αυτόν εάν ο κόσμος έχει την ευκαιρία να τη γνωρίσει χωρίς φανατισμό.

 

Διάβασα προσεκτικά το βίο του Προφήτη του Ισλάμ, για πολλές φορές και δεν βρήκα παρά μόνο το χαρακτήρα όπως πρέπει να είναι..

Τώρα πια βάζω το Μουχάμμαντ στην κορυφή των ανθρώπων που πρέπει να ακολουθούνται…

Όταν ανακάλυψα τη θρησκεία του Μουχάμμαντ ένιωσα πως είναι μια μεγαλειώδης θρησκεία..

Πιστεύω πως αυτή η αξιόλογη θρησκεία θα επικρατήσει κάποια μέρα στον κόσμο αυτόν εάν ο κόσμος έχει την ευκαιρία να τη γνωρίσει χωρίς φανατισμό.

Εύχομαι ο κόσμος να γνωρίσει το Ισλάμ χωρίς φανατισμό, επειδή ο φανατισμός τυφλώνει τις καρδιές και τα μάτια από το να βλέπουν την αλήθεια και το Ισλάμ είναι η αλήθεια την οποία έφερε ο Μουχάμμαντ ώστε να ενώσει τον κόσμο με την αγάπη, την ειρήνη, την καλοσύνη και το δίκαιο..

Διάβασα επίσης αυτά που έγραψαν οι ιερείς του μεσαίωνα και ανακάλυψα πως έχουν παραχαράξει την ουσία του Ισλάμ και κατέληξα πως φοβόντουσαν για τις θέσεις τους.

Όταν ανακάλυψα την αλήθεια στο Ισλάμ συνειδητοποίησα πως ο Μουχάμμαντ, ο Προφήτης του Ισλάμ, έχει φέρει ένα ξεχωριστό μήνυμα χωρίς να επιδιώξει καμία θέση ή δόξα από αυτό.

Κι εάν ο Μουχάμμαντ ήταν σήμερα σε αυτόν τον κόσμο, θα μπορούσε με τη δύναμη των επιχειρημάτων του να επιλύσει όλα τα προβλήματα του και να μετατρέψει τη ζωή σε αγάπη και ειρήνη.

George Bernard Shaw 1856 – 1950

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *