Friday, April 19, 2024
Η Ζωή τουΟ Προφήτης Μουχάμμαντ

Βιογραφία του Προφήτη Μουχάμμαντ 17

Μετανάστευση στη Μεδίνα 2

Ο Αμπου Μπακρ και ο Προφήτης έμειναν στην σπηλιά για 3 νύχτες. Ο Αμπντουλλάχ, ο γιός του Αμπου Μπάκρ,  πήγαινε να τους βρει μετά τη δύση του ήλιου, τους μετέφερε τα νέα σχετικά με την κατάσταση στη Μέκκα και νωρίς το πρωί έφευγε για να μην κινήσει υποψίες.

Οι Κουράϊς έχοντας λάβει τα νέα της φυγής του Προφήτη, έφεραν τον `Αλι στην Κάμπα, όπου τον χτύπησαν άγρια και τον έδεσαν εκεί προσπαθώντας να του αποσπάσουν πληροφορίες σχετικά με το που βρισκόταν ο Προφήτης. Πήγαν επίσης και στην κόρη του Αμπου Μπακρ, την Ασμά. Αλλά όλες τους οι προσπάθειες ήταν μάταιες. Ο Αμπου Τζάχλ μάλιστα νευρίασε τόσο πολύ με την Ασμά, που τη χτύπησε τόσο δυνατά, ώστε το σκουλαρίκι της έσπασε.

Οι Κουράϊς μπλόκαραν όλες τις εξόδους από τη Μέκκα και προκύρηξαν αμοιβή 100 καμήλες για αυτόν που θα έπιανε τον Προφήτη και τον Αμπου Μπάκρ. Μάλιστα μια φορά έφτασαν πολύ κοντά στην σπηλιά στην οποία κρύβονταν ο Αμπου Μπάκρ και ο Προφήτης. Ο Αμπου Μπάκρ φοβήθηκε. Ωστόσο ο Προφήτης του Αλλάχ τον καθησύχασε και του είπε πως ο Αλλάχ θα τους προστάτευε.

Ένας έμπιστος του Αμπου Μπακρ έφερε στη σπηλιά 2 καμήλες και τους ενημέρωσε πως οι έρευνες για την ανεύρεσή τους είχαν χαλαρώσει. Ξεκίνησαν λοιπόν τα ταξίδι τους και πέρασαν από πολλά χωριά στο δρόμο τους, χωρίς να αποκαλύπτουν την ταυτότητά τους.

Πολλοί ωστόσο ήταν εκείνοι που ήθελαν και προσπαθούσαν να πάρουν την αμοιβή που είχαν προκηρύξει οι Κουράϊς.

Ανάμεσα σε αυτούς ο Σουρακά, γιός του Μάλικ. Ενημερώθηκε ότι εντοπίστηκε σε μια συγκεκριμένη διαδρομή μια μικρή ομάδα ταξιδιωτών και αποφάσισε να κινηθεί προς τα εκεί για να το ερευνήσει. Το κράτησε ωστόσο μυστικό έτσι ώστε να ήταν εκείνος ο μοναδικός που θα λάμβανε την αμοιβή.

Πήρε ένα γρήγορο άλογο και ξεκίνησε την καταδίωξη. Στο δρόμο το άλογό του σκόνταψε και έπεσε. Συνέχισε την καταδίωξη και ξαναέπεσε στην πορεία. Αλλά δεν έδωσε σημασία. Έφτασε εν τέλει πολύ κοντά στον Προφήτη. Ο Αμπου Μπάκρ κοιτούσε συνέχεια πίσω του, ενώ ο Προφήτης παρέμενε σταθερός και διάβαζε συνεχώς το Κοράνι.

Ωστόσο ο Σουρακά συνέχιζε να πέφτει κάθε φορά που πλησίαζε τον Προφήτη, σε σημείο που κατάλαβε πως ήταν μια προειδοποίηση από τον Αλλάχ. Απευθύνθηκε στον Προφήτη και του είπε, «Οι άνθρωποί σου ( οι Κουράϊς ) έχουν υποσχεθεί μια γενναιόδωρη αμοιβή για αυτόν που θα σε πιάσει.»

`Eπειτα, τους πρόσφερε βοήθεια αλλά αρνήθηκαν. Του ζήτησαν μόνο να μην αποκαλύψει το μέρος στο οποίο βρίσκονταν. Ο Προφήτης τον συγχώρεσε και το επιβεβαίωσε δίνοντας του ένα σύμβολο γραμμένο από τον Αμιρ Ιμπν Φουχαιρα σε ένα κομμάτι περγαμηνής.

Ο Σουρακά γύρισε στη Μέκκα και προσπάθησε να σαμποτάρει τις προσπάθειες εκείνων που ήθελαν να καταδιώξουν τον Προφήτη Μουχάμμαντ. Από ορκισμένος εχθρός μετατράπηκε σε ειλικρινής πιστός.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *