Friday, March 29, 2024
Αρθρα - Απόψεις

Για μια συγγνώμη

Οι τόσο ενθαρρυντικές πρωτοβουλίες της Εκκλησίας των Αθηνών για τη σίτιση απόρων και αστέγων μπορούν να επιστεφθούν με μια όντως χριστιανική χειρονομία καλής θέλησης όπως είναι ο (μουσουλμανικός τομέας) ενός νεκροταφείου της πρωτεύουσας

 

Μια (συγγνώμη) ζητούν οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας στην Αθήνα που δίκαια ένιωσαν θιγμένοι από την ανόητη και βάρβαρη συμπεριφορά οργάνου του κράτους μας με την καταπάτηση του ιερού βιβλίου τους, του Κορανίου.

 

 

Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών μπορεί άμεσα να προχωρήσει στην παραχώρηση μέρους του Α΄, του Β΄ ή του Γ΄ Νεκροταφείου ως (μουσουλμανικού τομέα) ανάλογα προς την από πολλών ετών ύπαρξη (ισραηλιτικού τομέα) και (καθολικού) αντίστοιχου.

 

Πρόκειται για απλή και αποτελεσματική χειρονομία συναδέλφωσης των ανθρώπων ενώπιον του θανάτου. Κι έτσι δεν χρειάζεται να χρονοτριβούμε άλλο πια με τις μακρόσυρτες διαδικασίες για την ίδρυση μουσουλμανικού νεκροταφείου στο Σχιστό που θα πάρει πολύ καιρό ακόμα εξαιτίας της γραφειοκρατίας.

 

Οι τόσο ενθαρρυντικές πρωτοβουλίες της Εκκλησίας των Αθηνών για τη σίτιση απόρων και αστέγων μπορούν να επιστεφθούν με μια όντως χριστιανική χειρονομία καλής θέλησης όπως είναι ο (μουσουλμανικός τομέας) ενός νεκροταφείου της πρωτεύουσας. Έτσι δίνεται έμπρακτη (συγγνώμη) για το θλιβερό συμβάν και προλαμβάνονται περαιτέρω δυσάρεστες επιπλοκές από τη δυσθυμία των αλλόθρησκων συνανθρώπων μας στην πρωτεύουσα.

 

Ο Μάριος Μπέγζος είναι καθηγητής Συγκριτικής Φιλοσοφίας της Θρησκείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

 

TA NEA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *