Thursday, March 28, 2024
Καθημερινότητα

Ελληνικό Μάρμαρο Στο Προαύλιο Του Ιερού Τεμένους

Ελληνικό Μάρμαρο Στο Προαύλιο Του Ιερού Τεμένους

Τι μυστικό κρύβει η δροσιά στο μάρμαρο του ιερού τεμένους;

Το πανέμορφο μάρμαρο πάνω στο οποίο οι προσκυνητές κάνουν τις τελετές του προσκυνήματος  παραμένει πηγή θαυμασμού και έμπνευσης για πολλούς ανθρώπους, κυρίως αφού έχει την ιδιαίτερη ικανότητα να διατηρεί τη δροσιά του παρά την πολλή ζέστη που επικρατεί σε εκείνα τα μέρη..

Πολλοί αναρωτιούνται για το λόγο της δροσιάς στο μάρμαρο, μήπως είναι ένα φυσικό φαινόμενο; Μήπως χρησιμοποιείται κάποια τεχνολογία στη διαδικασία;

Οι μηχανικοί ήταν αυτοί που πλέον λαχταρούσαν να μάθουν το μυστικό του μάρμαρου, λόγω της φύσης της εργασίας τους, και παρόλο που μερικοί από αυτούς συμμετείχαν στη τοποθέτηση αρκετών ειδών μαρμάρων, αυτό το φαινόμενο ήταν πρωτοφανές για αυτούς.

Ο μηχανικός Μουχάμμαντ Ισμαϊλ Καμάλ, ο οποίος έχει βάλει τα σχέδια επέκτασης του ιερού τεμένους, μίλησε για αυτό το ζήτημα σε ένα αραβόφωνο τηλεοπτικό κανάλι.

Ο εν λόγω μηχανικός είπε ότι το μυστικό όλο βρίσκεται στο είδος του μάρμαρου της Θάσου, και το βρίσκει κανείς μόνο στην Ελλάδα. Έτσι οι αρχές αγόρασαν αρκετή ποσότητα για την κάλυψη των προαύλιων του ιερού τεμένους.

Τούτο το μάρμαρο συνηθίζεται να έχει 2.5 πόντους πάχος, και έχει την ιδιότητα να ρουφάει τη δροσιά κατά τη διάρκεια της νύχτας και να τη διώχνει κατά τη διάρκεια της ημέρας παραμένοντας έτσι πάντα δροσερό.


Τα κομμάτια που έχουν τοποθετηθεί έχουν συνολικό πάχος 5 χιλιοστά, κι έτσι έχουν περισσότερη απορρόφηση την νύχτα και περισσότερη δροσιά την ημέρα.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *