Thursday, April 18, 2024
Γυναίκα

Η γυναίκα που θα παντρευτώ-2

Αν μια γυναίκα κάνει τις 5 καθημερινές προσευχές, νηστεύει το μήνα του Ραμαζανίου, προστατεύει την αγνότητά της, υπακούει το σύζυγό της θα ειπωθεί σε αυτή: Μπες στον Παράδεισο από όποια πύλη του Παραδείσου επιθυμείς

  1. Καλή συμπεριφορά και γνώση

ΟAbu Moosa al-Ash’ari είπε: Ο Προφήτης του Αλλάχ είπε: “Υπάρχουν τρεις που θα δοθούν διπλή αμοιβή: ένας από τους Ανθρώπους της Βίβλου που πίστεψε στον Προφήτη του, έπειτα έζησε και είδε τον Προφήτη και τον ακολούθησε και πίστεψε σε αυτόν – ένας σκλάβος που εκπληρώνει το χρέος του προς τον Αλλάχ και τον κύριό του –  ένας άντρας που είχε μια δούλα, την οποία έθρεψε και την έθρεψε καλά, την δίδαξε και την δίδαξε καλά, την ελευθέρωσε και την παντρεύτηκε.”

Διηγημένο από  al-Bukhaari (97) και Muslim (154).
Ο Al-Mubaarakfoori είπε:
“την δίδαξε” σημαίνει τη δίδαξε καλούς τρόπους
“την δίδαξε καλά” σημαίνει με καλό τρόπο.
Tuhfat al-Ahwadhi (4/218).

  1. Κάνει πράξεις λατρείας και υπακοής και απέχει από χαραάμ πράγματα
    Αυτό είναι κομμάτι της θρησκευτικής δέσμευσης που που αναφέρεται στο Σαχίχ Χαντίθ στην αρχή του κειμένου.

Ο Al-Khateeb al-Sharbeeni al-Shaafa’i είπε:
Αυτό που εννοείται με τη θρησκευτική αφοσίωση είναι πράξεις υπακοής και λατρείας, ενάρετες πράξεις και αποχή από χαράαμ πράγματα.
Mughni al-Muhtaaj (3/127).

Η γυναίκα που συνδυάζει υπακοή στον Κύριο της, κάνει τις υποχρεωτικές πράξεις που έχουν διαταχθεί για αυτή και αποφεύγει αυτά που έχει απαγορευτεί να κάνει, με υπακοή στο σύζυγό της, και έχει δείγματα από τον ίδιο τον Προφήτη πως θα τιμηθεί ιδιαίτερα όταν θα μπει στον Παράδεισο.

Σύμφωνα με το χαντίθ: “Αν μια γυναίκα κάνει τις 5 καθημερινές προσευχές, νηστεύει το μήνα του Ραμαζανίου, προστατεύει την αγνότητά της, υπακούει το σύζυγό της θα ειπωθεί σε αυτή: Μπες στον Παράδεισο από όποια πύλη  του Παραδείσου επιθυμείς.” Διηγημένο από Ahmad (1664) και άλλους; καταχωρημένο σαν hasan από τον al-Albaani λόγω μιας άλλης αναφοράς στο Saheeh al-Targheeb.

7.Είναι πιστή λάτρης και νηστεύει

Είναι δυνατό – αν σας αποπέμψει ( σας διαζευχθεί) και τις δύο – ο Κύριός του να του δώσει αλλάζοντας συζύγους – καλύτερες από σας που να έχουν υποτάξει (τη θέλησή του στο Ισλάμ), που να πιστεύουν, που να είναι θεοσεβείς, που να έχουν μετανιώσει ( στον Αλλάχ) που να λατρεύουν ( υπηρετώντας ταπεινά) που να ταξιδεύουν ( και να νηστεύουν) που είναι χήρες η παρθένες. [al-Tahreem 66:5]

Ο al-Baghawi είπε: αναφέρεται το παραπάνω εδάφιο σε αυτούς που υπακούν τον Αλλάχ και υποτάσσονται σε Αυτόν, σε αυτούς που πιστεύουν στη Μοναδικότητα του Αλλάχ (Ταουχιντ).
“υπηρετούν ταπεινά τον Αλλάχ” αυτοί που προσφέρουν ντουά ή που προσεύχονται.

“που να ταξιδεύουν ( και να νηστεύουν)” αυτοί που νηστεύουν συχνά ή όπως είπε ο Zayd ibn Aslam: οι γυναίκες που μετανάστευσαν για χάρη του Αλλάχ.  Tafseer al-Baghawi (8/168).

Έτσι η θρησκευτική δέσμευση είναι πολύπλευρη έννοια που εμπεριέχει διάφορα είδη λατρείας, υπακοή, χαρακτηριστικά και συμπεριφορές. Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως αυτές οι αξίες δεν είναι ίδιες με όλες τις γυναίκες, αλλά υπάρχουν διάφορες βαθμίδες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *