Thursday, April 18, 2024
Γενικά άρθρα

Οι Μουσουλμάνοι Λατρεύουν Έναν Διαφορετικό Θεό;

Ο Θεός έχει το ίδιο όνομα στον Ιουδαϊσμό, Χριστιανισμό, και στο Ισλάμ. Ο Αλλάχ είναι ο ίδιος Θεός που λατρεύεται από Μουσουλμάνους, Χριστιανούς, Εβραίους. 

Ο Αλλάχ είναι απλά η αραβική λέξη για το Θεό. 

Αλλάχ για τους Μουσουλμάνους είναι το μεγαλύτερο και πιο περιεκτικό από τα ονόματα του Θεού, είναι μια αραβική λέξη μιας πλούσιας έννοιας, η οποία δηλώνει τον ένα και μοναδικό Θεό και δεν αποδίδει συνεταίρους σε Αυτόν.

Είναι ακριβώς η ίδια λέξη που χρησιμοποιούν οι Εβραίοι, στα Εβραϊκά, χρήση για το Θεό (Ελόχ), η λέξη που χρησιμοποιούσε ο Ιησούς Χριστός στα Αραμαϊκά  όταν προσευχόταν στο Θεό. 

Ο Θεός έχει το ίδιο όνομα στον  Ιουδαϊσμό, Χριστιανισμό, και στο Ισλάμ. Ο Αλλάχ είναι ο ίδιος Θεός που λατρεύεται από Μουσουλμάνους, Χριστιανούς, Εβραίους.

Οι Μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι η κυριαρχία του Αλλάχ πρέπει να αναγνωρίζεται στην λατρεία και στην υπόσχεση να υπακούσουν την διδασκαλία Του και τις εντολές Του, μεταφερόμενες μέσω των αγγελιοφόρων και προφητών που είχαν σταλεί σε διάφορες χρονικές περιόδους και σε πολλά μέρη σε όλη την ιστορία.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι ο Θεός στο Ισλάμ είναι Ένας και Μοναδικός. Αυτός, ο Υπέρτατος, δεν κουράζεται, δεν έχει ένα γιο, ή συνεταίρους, ούτε έχει ανθρώπινα χαρακτηριστικά που Του αποδόθηκαν  όπως διαπιστώθηκε σε άλλες θρησκείες.

 

http://islamstory.com/en/node/31956

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *