Friday, March 29, 2024
Βίντεο

Ο ίδιος ο χαλίφης μαγείρεψε για αυτούς

 

 

Ο Όμαρ Ιμπν αλ Χατταμπ ήταν ο δεύτερος χαλίφης. Πάντα ανησυχούσε για τους Μουσουλμάνους και φοβόταν πως ο Αλλάχ θα τον ρωτήσει για το διάστημα που ήταν χαλίφης και για το πόσο δίκαιος ήταν. Παρά την ιδιότητά του (χαλίφης), είχε σαν συνήθεια να κάνει γύρους στην Μεδίνα φοβούμενος πως υπήρχαν άτομα που πεινούσαν. Μια μέρα, (ήταν η χρονιά της μεγάλης έλλειψης τροφίμων) -σε έναν απο αυτούς τους γύρους, είδε μια γυναίκα που μαγείρευε ενώ τα παιδιά της έκλαιγαν χωρίς σταματημό.

Ο Όμαρ ρώτησε τη γυναίκα το λόγο που έκλαιγαν. Αυτή του εξήγησε πως δεν είχαν φαγητό στο σπίτι και πως υπήρχε μόνο νερό στην κατσαρόλα πάνω στη φωτιά. Προσποιούνταν πως μαγείρευε μέχρι να πάρει ο ύπνος τα παιδιά.

Ο Όμαρ σοκαρίστηκε απο αυτό που άκουσε και ένιωσε υπεύθυνος για αυτή τη μιζέρια μιας και ήταν ο χαλίφης.

Αμέσως πήγε στην αποθήκη του κράτους και γύρισε πίσω κουβαλώντας μόνος του αλεύρι, βούτυρο, χουρμάδες, ρούχα, και χρήματα. Όταν έφτασε στο σπίτι της γυναίκας, ανέλαβε το μαγείρεμα ο ίδιος. Άφού έφαγαν όλοι έπαιξε με τα παιδιά, τα έκανε να γελάσουν και είπε πως αφού τα είδε να κλαίνε, δεν ήθελε να τα αφήσει χωρίς να τα δεί να γελάνε.