Friday, April 19, 2024
UncategorizedΚαθημερινότητα

Ο Ξυλουργός

Ο Ξυλουργός

Αραγε που θα καταλήξουν οι πράξεις μας; Μήπως θα μας συνοδέψουν στην πορεία μας; Δείτε την παρακάτω εμπειρία.

Ένας ξυλουργός με υψηλή εξειδίκευση που είχε γεράσει ήταν έτοιμος να συνταξιοδοτηθεί. Ενημέρωσε τον εργοδότη του σχετικά με τα σχέδια του να φύγει απο την κατασκευή σπιτιών και να ζήσει μια πιο ήρεμη ζωή με την οικογένειά του.

Ο εργοδότης του ήταν θλιμμένος που ο καλύτερος υπάλληλος του θα έφευγε και τον ρώτησε αν θα μπορούσε να χτίσει ένα ακόμα σπίτι σαν προσωπική χάρη. Ο ξυλουργός συμφώνησε αφού πρώτα βεβαιώθηκε ότι αυτή θα ήταν η τελευταία του δουλειά. Όντας σε διάθεση για συνταξιοδότηση όμως, δεν έδινε πολύ σημασία στην οικοδόμηση αυτού του σπιτιού. Η καρδιά του δεν ήταν στο έργο του. Κατέφυγε σε κακή ποιότητα κατασκευής και χρησιμοποίησε υποκατάστατα υλικά.

Όταν τελείωσε τη δουλειά του, φώναξε τον εργοδότη του και του έδειξε το σπίτι. Ο εργοδότης του, του παρέδωσε κάτι έγγραφα και το κλειδί της πόρτας και του είπε: Αυτό είναι το σπίτι σου, το δώρο μου για σένα.

Ο ξυλουργός σοκαρίστηκε. Τι ντροπή! Αν ήξερε μόνο ότι έχτιζε το δικό του σπίτι, θα το είχε κάνει καλύτερο απο οποιοδήποτε άλλο σπίτι είχε χτίσει  ποτέ.

Η κατάστασή μας μπορεί να συγκριθεί με αυτή του ξυλουργού. Ο Αλλάχ μας έστειλε σε αυτόν τον κόσμο για να χτίσουμε τα σπίτια μας στον παράδεισο υπακούοντας τις εντολές Του. Πρέπει να αποφασίσουμε πόσο καλά θέλουμε να φτιάξουμε τα σπίτια στα οποία θα ζήσουμε για πάντα.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *