Thursday, April 18, 2024
Καθημερινότητα

Πρώτο Ραμαζάνι, δυο νέοι Μουσουλμάνοι αφηγούνται τις εμπειρίες τους.

Ήταν η πρώτη μου μέρα! Η μοναδική και ανεπανάληπτη πρώτη μου μέρα. Την περίμενα εδώ και μήνες, αλλά για του λόγου το αληθές εδώ και χρόνια. Και ήλθε! Από αποχές από φαγητό άπειρη δεν είμαι. Άλλοτε για αποτοξίνωση κι άλλοτε για συμπαράσταση σε απεργούς πείνας. Ήμουν έτοιμη κι αποφασισμένη για ημέρες στέρησης, όμως δεν χρειάστηκε. Ήταν εύκολο. Όλη μέρα ούτε δίψασα, ούτε πείνασα, επειδή το Ραμαζάν είναι παντελώς διαφορετικό από αποτοξινώσεις και απεργίες πείνας. Ούτε ήμουν, ούτε είμαι μόνη. Συμπαραστάτης μας ο Παντελεήμονας Πολυεύσπλαχνος! (Μαρία)

 

ΡΑΜΑΖΑΝΙ 26/4/20 Ως νέος μουσουλμάνος (ετών 52) προ έτους αποφάσισα να κάνω Ραμαζάνι με στόχο, θεού θελοντος τις τρεις μέρες κι αυτό διότι επί 35 συναπτά έτη είμαι φανατικός καπνιστής .
Σήμερα συμπλήρωσα τις τρεις μέρες και είδα ότι τελικά δεν ήταν τίποτε ιδιαίτερο κατάφερα και κάπνισα 4-5 τσιγάρα ημερησίως και έχασα δυο κιλά σωματικού βάρους, στο challenge με τον εαυτό μου βγήκα κερδισμένος, με πίστη και θέληση χωρίς δικαιολογίες ,θεού θελοντος όλα τα πετυχαίνεις ,και συνεχίζω ! (Γιάννης)