Friday, March 29, 2024
Αρθρα - Απόψεις

Πως να αποκτήσεις ένα μέγαρο χωρίς να πληρώσεις ούτε ένα ευρώ!!!

Θα επιθυμούσες να αποκτήσεις ένα δικό σου μέγαρο στον Παράδεισο; Θα επιθυμούσες να κατοικείς σε ένα τέτοιο μέγαρο περιτρυγυρισμένο από πανέμορφη θέα και ενάρετους ανθρώπους; Θα επιθυμούσες να κατοικήσεις κοντά στον Προφήτη(ειρήνη και ευλογία σε αυτόν);

Ο Προφήτης είπε:

«Οι άνθρωποι του Παραδείσου θα κοιτούν τους κατοίκους των μεγαλοπρεπών μεγάρων (δηλ. μια ανώτερη θέση στον Παράδεισο) με τον ίδιο τρόπο που κάποιος κοιτάζει ένα λαμπρό αστέρια μακριά στην Ανατολή ή στη Δύση στον ορίζοντα. Αυτό ισχύει λόγω της ανωτερότητατς του ενός σε σχέση με τον άλλον (ως προς την ανταμοιβή).»

Ο Αλλάχ ο Πολυεύσπλαχνος έχει χαράξει για εμάς ένα μονοπάτι για να το ακολουθήσουμε και μας έχει παρέχει ξεκάθαρες οδηγίες. Ο χάρτης μας είναι το Κοράνι και η Σούννα του Προφήτη. Για αυτό είναι χρέος μας να τα ακολουθούμε και να τα συμβουλευόμαστε.

Είπε ο Προφήτης:

Όποιος προσεύχεται δώδεκα ρακαατ κατά την ημέρα και τη νύχτα, ένα σπίτι θα χτιστεί για αυτόν στον Παράδεισο: 4 πριν το Δούχρ και 2 μετά, 2 ρακαα μετά το Μαγριμπ, 2 ρακαα μετά το Ισά, και δυο ρακαα πριν το Φατζρ. (Τιρμιδι)

 

Η Αΐσα ανέφερε:

«Τα δύο σούννα ρακαα της πρωινής προσευχής είναι καλύτερα από τον κόσμο και από ότι αυτός περιέχει.»  Μουσλιμ

Ο Αλλάχ Σουμπχάνα ουα τααλα τηρεί τις υποσχέσεις του. Ιν σα Αλλαχ όλοι μας να λάβουμε ένα μεγαλοπρεπές μέγαρο στην επόμενη ζωή. Μπορεί ο καθένας από εμάς να ξεκινήσει με μικρά βήματα, προσθέτοντας αρχικά δυο ρακαα πριν από το φατζρ και αυξανοντας τα σουννα ρακαα σιγά σιγά. Ο Αλλάχ βλέπει τον πιστό που προσπαθεί να τον προσεγγίσει και τον ευλογεί καθως Εκείνος είναι κάτοχος των πάντων και ευλογεί εκείνους που επιθυμεί.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *