Friday, March 29, 2024
Αρθρα - Απόψεις

Πως νηστεύει η καρδιά; – 2

Η πίστη αυξάνεται όποτε ο πιστός ακούει τα εδάφια του Κορανίου, αυξάνεται η πεποίθηση όταν αναλογίζεται και αυξάνεται η καθοδήγηση όταν συλλογίζεται.

 

Η καρδιά του πιστού φωτίζει σαν τον ήλιο και λάμπει σαν το πρωινό φως.

 

 

Η πίστη αυξάνεται όποτε ο πιστός ακούει τα εδάφια του Κορανίου, αυξάνεται η πεποίθηση όταν αναλογίζεται και αυξάνεται η καθοδήγηση όταν συλλογίζεται.

 

 

Η καρδιά του πιστού απέχει από την υπερηφάνεια. Η υπερηφάνεια δεν κατοικεί στην καρδιά του πιστού.  Αν εισέλθει κάποια καρδιά, το άτομο γίνεται στεναχωρημένο, ανόητο, αλαζόνας και επιπόλαιο.

 

 

Ο Αλλάχ λέει σε ένα χαντίθ Κουντσι(Θείο λόγο που εκτός του Κορανίου): Η υπερηφάνεια είναι το ανώτερο ένδυμα και η μεγαλοπρέπεια το κατώτερό μου, και όποιος αμφισβητεί αυτά θα τον τιμωρήσω.

Ο Προφήτης είπε: Όποιος δείξει αλαζονεία στον Αλλάχ, θα τον ταπεινώσει, και όποιος είναι ταπεινός στον Αλλάχ, θα τον ανεβάσει σε θέση.

 

 

Η καρδιά του πιστού νηστεύει και απέχει από τον εγωισμό. O εγωισμός  είναι όταν ο άνθρωπος βλέπει τον εαυτό του σαν τέλειο, καλύτερο από τους άλλους και με κατοχή καλών χαρακτηριστικών που δεν εμφανίζονται σε κανένα άλλο. Αυτό είναι καταστροφή στην πιο απλή μορφή της.

 

 

Ο Προφήτης είπε: Τρία πράγματα είναι εντελώς καταστροφικά: η εγώ – κεντρικότητα ενός ανθρώπου και η έπαρση, η απροθυμία του να υπακούσει  και όταν ακολουθεί τις δικές του επιθυμίες.

 

Η θεραπεία για αυτό είναι να κοιτάξει κανείς τα σφάλματά του, τις αμαρτίες του και τις κακές πράξεις που έχει διαπράξει, τα σφάλματα που έχει κάνει και ξεχάσει, η γνώση των οποίων ωστόσο είναι καταγεγραμμένη σε ένα βιβλίο με τον Αλλάχ. Γιατί ο Αλλάχ δεν βοηθά κανένα να παραστρατήσει ούτε ξεχνάει.

 

 

Η καρδιά του πιστού νηστεύει και απέχει από τη ζήλια γιατί μειώνει τις ενάρετες πράξεις, σβήνει το φως από την καρδιά και σταματά την πρόοδο προς τον Αλλάχ.

Η μήπως ζηλοφθονούν τους ανθρώπους για τα αγαθά που ο Αλλάχ χάρισε σε αυτούς γενναιόδωρα; Κι όμως δώσαμε επίσης στην οικογένεια του Αβρααμ τις γραφές και τη σοφία και τους χορηγήσαμε ένα μεγάλο βασίλειο. 4:54

 

 

Και ο Προφήτης αναφέρει: Μη ζηλεύετε ο ένας τον άλλο. Μη μισείτε ο ένας τον άλλο, μην αποστρέφεστε ο ένας από τον άλλο και μην μειώνετε ο ένας τον άλλο.

 

 

Ο Προφήτης  ενημέρωσε έναν από τους συντρόφους του τρεις φορές ότι θα ήταν από τους ανθρώπους του Παραδείσου. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το τι τον έκανε να κερδίσει μια θέση στον παράδεισο, ο άνθρωπος είπε: Δε κοιμάμαι με ζήλια, μίσος στην καρδιά μου για κανένα μουσουλμάνο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *