Saturday, April 20, 2024
Γυναίκα

Συμβουλές ομορφιάς

Κανείς δεν κρύβει το κακό στον εαυτό του χωρίς ο Αλλάχ να το κάνει φανερό στο πρόσωπό του και σε αυτά που δηλώνει η γλώσσα του

Συμβουλές ομορφιάς

Οι άνθρωποι και κυρίως οι γυναίκες έχουν την τάση να ξοδεύουν τεράστια ποσά σε προϊόντα ομορφιάς για να αναδείξουν την ομορφιά τους ή να σβήσουν κάποια ανεπιθύμητα χαρακτηριστικά που μπορεί να έχουν.
Η πίεση για τέτοια προϊόντα ομορφιάς αυξάνεται αναλογικά με την ηλικία.

Αν και δεν υπάρχει τίποτα το κακό με την αγορά και χρήση τέτοιων προϊόντων είναι γνωστό πως η πραγματική ομορφιά έρχεται από μέσα.

Μουσουλμάνοι μελετητές έχουν σχολιάσει πως όταν ένας άνθρωπος κάνει μια αμαρτία και εμμένει σε αυτή, το πρόσωπό του σκοτεινιάζει. Το αντίθετο είναι επίσης αληθινό. Όταν ένας άνθρωπος χαρακτηρίζεται από τακουα στον Αλλαχ, τότε το πρόσωπό του φωτίζεται από το φως της πίστης.

Ο Ιμπν Ταιμίγια αναφέρει σχετικά:

Ο άνθρωπος που είναι ενάρετος και ειλικρινείς, η αρετή είναι φανερή στη φωτεινότητα του προσώπου του, και η ειλικρίνεια μπορεί να γίνει γνωστή από τη λάμψη που βρίσκεται στο πρόσωπό του, όπως και το αντίθετο για τον αμαρτωλό και ψεύτη. Όσο γερνάει ένας άνθρωπος, τόσο περισσότερο γίνεται φανερό αυτό το σημάδι. Έτσι ένας άνθρωπος σαν παιδί έχει φωτεινό πρόσωπο, αν ωστόσο γίνει αμαρτωλός, επιμένοντας στη διάπραξη αμαρτιών, σε επόμενα στάδια ( μεγαλύτερος σε ηλικία) της ζωής του, ένα άσχημο πρόσωπο θα δείχνει αυτό που είναι εσωτερικά, και το αντίθετο είναι επίσης αλήθεια.

Αναφέρεται πως ο Ιμπν Αμπας είπε:

Πράγματι η δικαιοσύνη φωτίζει την καρδιά, ακτινοβολεί το πρόσωπο, δυναμώνει το σώμα, αυξάνει την παροχή και παράγει μια αγάπη στις καρδιές της δημιουργίας για αυτό το άτομο. Ενώ η διάπραξη αμαρτιών σκοτεινιάζει την καρδιά, γκριζάρει το πρόσωπο, αποδυναμώνει το σώμα, και παράγει μίσος στις καρδιές της δημιουργία για το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Είναι πιθανό ένα άτομο να μην ψεύδεται εσκεμμένα. Μπορεί ακόμα να είναι ένας άνθρωπος που κάνει μεγάλες προσπάθειες όσον αφορά τη λατρεία και απέχει από τις απολαύσεις αυτής της ζωής. Ωστόσο, έχει λάθος ή εσφαλμένο ακίντα, όσον αφορά τον Αλλάχ, τη θρησκεία Του και τον Προφήτη Του. Και αυτό που βρίσκεται εσωτερικά επιδρά στο εξωτερικό τμήμα. Έτσι λοιπόν οι εσφαλμένες του αντιλήψεις αντανακλώνται στο πρόσωπό του.

O Ουθμάν Ιμπν Αφφάν είπε:

Κανείς δεν κρύβει το κακό στον εαυτό του χωρίς ο Αλλάχ να το κάνει φανερό στο πρόσωπό του και σε αυτά που δηλώνει η γλώσσα του.

Όλα αυτά θα είναι ιδιαίτερα φανερά κατά την Ημέρα της Κρίσεως όπως ο Αλλάχ αναφέρει:

Και την Ημέρα της Ανάστασης θα δεις εκείνους που επινόησαν ψέματα κατά του Αλλάχ, τα πρόσωπά τους γίνονται μαύρα. Μα δεν είναι η Κόλαση η μόνιμη κατοικία για τους υπερήφανους;
(Σούρα Ζουμαρ 39:60)

Επίσης είπε:
Κατά τη Μέρα, όταν μερικά πρόσωπα θα ασπρίσουν (θα φωτιστούν) και άλλα θα μαυρίσουν (από το σκοτάδι), τότε σε αυτούς που τα πρόσωπά τους θα μαυρίσουν, θα γίνει η ερώτηση: Γιατί αρνηθήκατε την Πίστη, ενώ την είχατε ασπαστεί; Δοκιμάστε τώρα τον Παιδεμό για αυτό που αρνηθήκατε.
( 3:106)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *