Friday, March 29, 2024
Αρθρα - Απόψεις

Τι είπε ο Thomas Carlyle για τον προφήτη Μουχάμμαντ ;

Τι άλλη απόδειξη ζητάς από κάποιον που υποστηρίζει πως είναι χτίστης όταν σου χτίζει ένα οίκο που χωράει εκατομμύρια ανθρώπους και βιώνει αιώνες χωρίς να πάθει ρωγμές

 

 

Ο Thomas Carlyle αφιέρωσε ένα ολόκληρο κεφάλαιο από το βιβλίο του «Οι Ήρωες» στον προφήτη Μουχάμμαντ, όπου απάντησε σε πολλές κατηγορίες των αντίπαλων του Ισλάμ, ώστε που κατηγορήθηκε για μεροληψία υπέρ του Ισλάμ. Αυτός όμως έκανε μια πολύ δίκαιη μαρτυρία για το τελευταίο Θεϊκό μήνυμα.

 

 

Λέει στο κεφάλαιο αυτό:

 

 

Ένα έθνος που ήταν χαμένο για δέκα αιώνες στην έρημο, δεν τους δίνει κανείς σημασία, όταν τους ήρθε ο ’ραβας Προφήτης, έγιναν κορυφή στις επιστήμες και στις γνώσεις, πολλαπλασιάστηκαν ενώ ήταν λίγοι, πήραν τη δόξα ενώ ήταν σε πλήρη ταπεινότητα και δεν πέρασε ένας αιώνας ώστε να φωτίζονται τα άκρα της γης με τα μυαλά και τις επιστήμες τους.

 

 

Απαντώντας στις προβοκάτσιες των μισητών του Ισλάμ, λέει

 

« τι άλλη απόδειξη ζητάς από κάποιον που υποστηρίζει πως είναι χτίστης όταν σου χτίζει ένα οίκο που χωράει εκατομμύρια ανθρώπους και βιώνει αιώνες χωρίς να πάθει ρωγμές !!

 

και τι άλλο ζητάς από κάποιον που υποστηρίζει πως είναι προφήτης όταν διαδώσει μια θρησκεία ανάμεσα σε εκατομμύρια ανθρώπους που συνεχίζουν να τον πιστεύουν για πολλούς αιώνες και με πολύ ενθουσιασμό μάλιστα; »

 

Thomas Carlyle  1795 – 1881

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *